Még idén, egész pontosan 2017. december 25-én a mozikba kerül Daniel Day-Lewis utolsó, Phantom Thread címet kapott mozifilmje, a dátum pedig azért fontos, mert így a film indulni tud a jövő évi Oscar-on, és még az is elképzelhető, hogy a

háromszoros Oscar-díjas Daniel Day-Lewis egy negyedik szobrocskát is begyűjthet, és Katharine Hepburn után ő lesz a második színész az egész filmtörténelemben, aki ezt elmondhatja magáról.

Az Oscar-díj esélyét külön növeli, hogy a Phantom Thread filmet Paul Thomas Anderson rendezi, akivel Lewis a Vérző olaj-t, a második Oscar-díját hozó filmjét közösen készítette.

Maga a film az 1950-es években, a háború sebeiből éppen felépülő Londonban játszódik, a középpontjában pedig egy igen elismert szabó Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) és nővére Cyril (Lesley Manville) áll, akik a Brit divatvilág központjában állva, uralkodók, filmsztárok, és dúsgazdag örökösök öltözékeit készítik. Woodcock életében folyamatosan jönnek-mennek a nők, akik hol inspirációképp, hol pedig társasággal szolgálnak számára, ám egy nap az útjába sodor az élet egy fiatal és akaratos lányt, Alma (Vicky Krieps) aki egész életére és munkájára hatással lesz.

Daniel Day-Lewis idén nyáron jelentette be, hogy a Phantom Thread után visszavonul.NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..