Fury trailer

6
447

Fury_poszterA Columbia Pictures végre bemutatta az első teljes előzetesét David Ayer író-rendező epikusnak ígérkező háborús filmjéhez, valamint egy, a főszerepet játszó Brad Pitt-et középpontba helyező poszter is napvilágot látott. A filmet október 24-én a britek láthatják először, magyar bemutatóról egyelőre nem szól a fáma. A Fury remek szereposztással bír, Pitt mellett Shia LaBeouf, Logan Lerman (á lá Percy Jackson) és az egyre felkapottabb Jon Bernthal (The Walking Dead, Mob City, Csapda, A Wall Street farkasa, A kiütés) is feltűnik benne. Ayer-nek szüksége is van némi inspirációra, mivel Az utolsó műszak után a Sabotage című akciófilmje – Schwarzenegger ide vagy oda – csúnyán elvérzett a jegypénztáraknál. De lássuk inkább a Fury eredeti nyelvű előzetesét!
Tartalom: A történet a II. világháború végén, 1945. áprilisában játszódik az európai hadszíntéren. A harcedzett őrmester, Wardaddy (Brad Pitt) Sherman tankjával és annak 5 fős legénységével egy halálos küldetést teljesítenek az ellenséges vonalak mögött. Szemben a túlerővel és a munícióból kifogyva készülnek hősies erőfeszítések árán egy utolsót döfni a náci Németország szívébe.
Fury előzetes /trailer/


6 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Nem tudok egy ilyen történetet komolyan venni.harcedzett ami hősök, leverik a fricceket.tényleg akkor má a kelly hősei, az legalább egy jó hülyesség volt.vszinű megse nézem.

 2. Kedves drenholl, nem tudom mi amugy ismerjük egymást?ha a jóismerőseim szólnak igy hozzám , azt nekik szabad.de ha te nem vagy az akkor neked nem.ez világos volt öcsi?természetesen átolvasom és megnézem az összes ilyen témájú hadtörténetí irodalmat, és a dokufilmeket.me még nem láttam őket elégszer.valószinű átértékelem majd a 2.vh. Ezen rėszét, és természetesen nagyon örülök hogy ismét tanulhattam egy kicsit.kószönöm drenholl.

 3. Én kérek elnézést a tudatlanságod miatt, de ez a hozzászólásod miszerint”Nem tudok egy ilyen történetet komolyan venni.harcedzett ami hősök, leverik a fricceket” kicsit erős. Ha valójában olvasnál, és néznél dokumentum filmeket akkor az első hozzászólásod gondolata se merülne fel benned. Pontosan, hogy Normandia után az amerikai előrenyomulás közben játszódó filmben igenis léteztek amerikai oldalon is tank ászok, és valóban igaz kemény harcok árán de szétverték a meggyengült és megmaradt német haderőt. Ezen te mit nem tudsz megérteni azt nem tudom. A film gondolom az egyik ilyen hősies harckocsizó szemszögéből mutatja be a történteket amivel az ég világon semmi probléma nincsen. Ja és mivel valóban nem ismerjük egymást, azt sem tudom honnan veszed hogy én az öcséd vagyok amikor lehet az apád lehetnék.

 4. Kedves drenholl!
  A kolléga szerintem arra akart kilyukadni, hogy mint annyiszor az elmúlt évtizedek alatt csak azt látjuk, hogy az amerikaiak mennyire hősök, mennyire becsületesek és fantasztikusak, szemben a gonosz, világuralomra törő, köpödelem “friccekkel”.
  De nézhetnénk egy kicsit más szemszögből, mint mondjuk a Vaskereszt. Szerintem ez hiányzik sok embernek, hogy ne mindig azt a kivesézett nézőpontot lássuk, hogy a régi nyertesek mennyire királyok a mai napig. Hanem hogy a filmeken mindig halomra mészárolt németek is katonák voltak, pontosabban emberek, akiknek ugyanúgy volt kedvesük, családjuk, akikhez haza akartak jutni, akik olyan képességekkel rendelkeztek, ami tiszteletre méltó, függetlenül az egyenruha színétől.
  Elegünk van ebből az Amerikát magasztaló filmekből, ahol egy szem Sherman veszi fel a harcot közvetlen közelről egy Tiger-rel! Aki egy kicsit is ért a haditechnikához, az ismeri a harcászati eljárásokat is, így tudja, hogy ez egy a főszereplők magasztalására kierőltetett szituáció. Tiger önmagában egyedül nem rohan ki a nyílt terepre és nem fog közvetlen harcot vívni egyetlen tankkal sem. Harctéren 1km-ről 60%-os találati aránnyal szed le bármilyen mozgó(!) szövetséges páncélost. És beelőznék bárki kötekedőt, akkor sem veszi fel a Tigrissel a versenyt egy Sherman, ha az mint itt is egy valószínűleg Firefly-nak beállított példány. D ez nem az, hadd lőjem le a poént, hanem egy M4A3E8, egy Easy Eight. A Firefly parancsnoki kupolanyílása két féllé nyílik ki, nincs orrgéppuska, helyén több utólag hegesztett páncéllemez található. És a Sherman-ek se mentek ki a nyílt térre bulizni egyedül egy Tiger-rel… Ezért elítélendő már most a film számomra.

 5. Annyira hiányzott MÉG egy epikus-jenkis-tankos-lövöldözős film.
  A harctéren semmivel sem volt különb egyik oldal a másiknál. A nácik is vadállat módjára viselkedtek a hadifoglyokkal, akárcsak a jenkik akik német ejtőernyősöket lőttek agyon – ez ugye háborús bűn…. arról nem is beszélve, hogy az amerikai vadászgépek pilótái a kiugrott német pilótákat lelőtték az ejtőernyős ereszkedés alatt… A szövetségesek a nyugati frontot a légi erejükkel nyerték meg ( lásd Falais) nem a tankjaikkal. A Tigrisek kilövéséhez a Shermanek személyzete szerint(!) is 3-5 amerikai tank kellett.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..