A hetedik fiú /Seventh Son/ előzetes

6
272

A_hetedik_fiu_belyegJoseph Delaney nálunk kevésbé ismert brit ifjúsági és fantasy szerző, legismertebb sorozata a Wardstone-krónikák, melynek első három része Magyarországon is megjelent. A legelső kötetből, A Szellem inasából készült most mozgókép A hetedik fiú címen, az ifjúsági regény adaptálásával pedig az orosz fenegyerek, Sergey Bodrov lett megbízva, akinek korai zsengéi, mint a Nomád vagy Dzsingisz kán kánná válásának éveit feldolgozó Mongol híre -úgy tűnik – még Hollywood elefántcsonttornyait is megrengette. A film szereplőgárdája mindenesetre impozáns, s minden adott egy újabb fantasy sorozat életre (vagy tetemre) hívására, a kérdés, hogy a végső produktum Harry Potter vagy Percy Jackson nyomdokaiba lép.
A távoli múltban a gonosz újra lángra akarja lobbantani a háború tüzét a természetfeletti és az emberiség erői közt. Gregory Mester (Jeff Bridges), a Sólyom Lovagrend utolsó tagja sok-sok évvel azelőtt bebörtönözte a hatalmas erejű, rosszindulatú boszorkányt, Malkin Anyát (Julianne Moore). A gonosz némber azonban most megszökött és bosszúra készül, a gyanútlan világra idézve mérhetetlen haragját. Csak egyvalaki áll az útjában: Gregory Mester. A lovagnak csupán a következő teliholdig van ideje arra, ami általában hosszú évekbe telik: kiképeznie új tanítványát, Tom Ward-ot (Ben Barnes), hogy felvehesse a harcot a sötétség erőivel szemben. Az emberiség minden reménye a hetedik fiú hetedik fiában van.
A filmet október végén mutatják be a briteknél, az amerikai premier 2014 januárjára tolódott. Hazai bemutatóról egyelőre nincs hír.


A hetedik fiú /Seventh Son/ előzetes /trailer/6 HOZZÁSZÓLÁS

  1. 88Bali vagy csak egy laza Fehérlófiát!

    Remélem ez a mozi jól szerepel a mozikban és további a fantasy mozik elkészítésére ösztönzi a filmkészítőket. Pl. szívesen megnéznék már egy jó Warcraft mozit.

  2. EZ nagyon elcsépelt. Ennyi erővel bárki összedobhatna a scriptet és eladhatná a WB-nek. Komolyan elkezdek gondolkodni egy story-n, egy Eragornt meg Hetedik fiút szerintem én is kirázok a kisujjamból…egy laza dél után. 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ