Harry Potter és a Félvér herceg háttérképek

10
1094

Egy jó nagy rakás (15 darab) háttérkép a Harry Potter és a Félvér herceghez. Bár a képek stílusa nagyjából ugyanaz (akárcsak a plakátoké), mindenki kedve szerint kiválaszthatja kedvenc szereplőjét (vagy szereplőpárosát), legyen az akár a jó, akár a gonosz oldalon. Magyar premier hamarosan, július 23-án.


Harry Potter és a Félvér herceg háttérképekTovább a film adatlapjára
magyar szinkronos előzetes


10 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Nagyon jók ezek a háttérképek! Már csak pár nap és megérkezik Magyarországra is az év legvártabb filmje! Remélem tényleg olyan jó lett, mint ahogy mondják! Nagyon örülnék, ha elérné az azkabani fogoly szintjét!

 2. Ma néztem meg, hát szerintem a leggyengébb HP volt. Mi volt ebben? Úgy kihúzták két és fél órát…a semmiért. Ha nem lennének benne ilyen profi trükkök, akkor akár egy átlagos amcsi tinis gimis filmnek is elment volna.

 3. A Gyűrűk ura úgy volt jó ahogy volt. Ez a Harry Potter viszont túlnyújtott volt, mintha az írónő sem igazán akart volna haladni a sztorival és inkább egy átlagos ki-szeret-kit tipusú könyvet hozott volna össze. Ebből pedig egy ilyen filmet lehetett csinálni. Másfél óra után már örültem volna annak, ha történik valami. Szép effektek voltak…kb ezzel ki is merült az összes pozitívum.

 4. Hát…szerintem ez volt az egyik legjobb filmje a HP-nek! Lehet, hogy egy kicsit hosszú volt, de a végére már élvezettel néztem! Azt ajánlom, aki nem nézte még meg, akkor irány a mozi!!

 5. Nos végre láthattuk 2009 legjobban várt filmjét! A vélemények nagyon megosztóak, leginkábba megrögzött Harry Potter rajongóknak köszönhetőek, akik azt szeretnék, hogy az összes jelenet szerepeljen egy 2 és fél órás filmben! Persze, aki egy kicsit is ért a filmekhez, az tudja, hogy ez lehetetlen! Szerintem egy nagyon jól sikerült filmet kaptunk, amiben minden van, ami egy filmet kiválóvá tesz! Lehet, hogy David Yates nem a világ legjobb rendezője, de a kellő hangulat megteremtéséhez nagyon ért!
  A forgatókönyv igen jól sikerült, ezúttal sem csalódtam Steve Klovesban! Persze voltak változások és új jelenetek, de ezek javarészt a film dinamikáját kívánták megőrizni! A kezdés telitalálat, a halálfalók pusztítottak és valljuk be azt igen látványosan tették, így ez a rész nagyon szép lehetett 3D-ben! A pincérnős jelentet már kevésbé tetszik, de idővel biztosan megszokom. Az Odús jelenetet is megkedveltem már! És valljuk be kellett is bele az a kis akció, mert a végén nincs csata! Amit én egyátalán nem hiányolok, mivel, amúgy sem egy nagy, látványos csata, vagyis nem láthatnánk belőle sokat, ahogy a könyvben sem, mert nagyrészt lezajlik, amíg Harryék fent vannak a toronyban! Három emlék is kimaradt, amiket persze elsőre én is hiányoltam, de ezek majd a hetedik rész(ek)ben biztosan ki lesznek dolgozva, így végülis annyira nem hiányoznak! Talál egyik filmben sem volt ennyi poén, ráadásul ezek tényleg vicces, minőségi poénok! Először érzem úgy, hogy megfelelően sikerült kihozni a könyvben lévő humort! A barlangos jelenet egyszerűen szenzációs, nem tudok vele betelni, személyes kedvencemmé vált! Hiába tudtam, hogy mi következik, mégis megijedtem, amikor kinyújt egy kéz a tóból! Dumbledore halála is „jóra” sikeredett, nekem a temetés nem hiányzik annyira, mert ez a pálcás megemlékezés sokkal szívhezszorítóbb lett, mintha egy minisztériumi ember egy üres beszédet tart! (ahogy az a könyvben van) Sok jelenet kimarad, ezek javarészt indokoltan, de mondjuk egy Pitonos SVK órát én beleraktam volna, márcsak azért is, mert így több szerepet kapott volna a címszereplő! Illetve a végén megemlíthették volna, hogy Piton miért Félvér Herceg!
  Az effektek elképesztően jók lettek, szerintem megvan a harmadik jelölt is a következő Oscarra, a legjobb vizuális effektek kategóriájában! (a másik kettő szerintem a Transformers 2 és az Avatar lesz) Már a film eleji támadás is brilliáns, majd ott van a merengőben merülés is, ami úgyszint látványos lett, illetve a kviddics még sosem volt ilyen élethű! De a legnagyobb „effektdobás” a végére maradt! Az inferusok egyszerűen fantasztikusak! Látszik, hogy nem friss hullák, lerohadtak az izmaik, ezért ilyen csontosak, de még látszanak kicsit a hajdani emberi vonásaik. A kinézetre is igen borzasztóak, de a mozgásuk teszi őket igazán félelmetesé! Dumbledore lángörvénye minden képzeletet felülmúlóan pazar látványt nyújt, ilyet eddig filmvásznon nem láthattunk! Ebből a jelentből végre láthatjuk, hogy miért is ő a világ legnagyobb mágusa!
  A látványtervező részleg ezúttal is szemetgyönyörködtető díszletekkel rukkolt elő! Weasleyék varázsvicc boltja, még csak a bemelegítés, utána megtekinthetjük a Három seprűt és Voldemort árvaházát is! A legpazarabb munka azonban egyértelműen a barlang, ami a kristályos elrendezésében gyönyörű lett!
  A fényképezés is nagyon tetszik, Bruno Delbonnel kiváló munkát végzett! A film sötét tónusát végig nagyon jól meghatározza, a komor fénybeállítás! Emellett pedig élvezhettünk nem egy tökéletes kamera-beállítást és kameramozgást!
  Nicholas Hooper engem lenyűgözött, a zene ezúttal is tökéletes! Ha kell dallamos, ha kell pattogós, ha kell pedig elképesztően szívbemarkoló!
  A szereplőgárda ezúttal is nagyot alakított! Radcliffe játékanem volt olyan rossz, bár korábban sem volt vele nagy probléma! Miss Watson játéka viszont nagyot fejlődött, sokkal kiforrottabb lett az alakítása! De a „trióból” egyértelműen Rupert Grint hozta ki a legtöbbet a karakteréből, nagyon jól hozta a vicces jeleneteket! Tom Felton a korábbi filmekben is jól játszott, de ebben a részben igazán megmutatta mire is képes! Michael Gambon az azkabani fogoly után végre újra jól alakított, a tavas jelenetnél különösen tetszett! Alan Rickman és Meggie Smith már kisujjukból kirázzák a szerepüket, ezúttal is csodásak voltak! Az „újonc” Jim Broadbent is bebizonyította, hogy itt a helyet a legjobb angol színészek között, tökéletesen személyesítette meg a kissé hóbortos, de jólelkű Lumpslukk professzort! Helena Bonham Carter őrült játéka teljesen illik Bellatrixhoz, ő is kiválóan formálja meg a karakterét!
  Összességében ez a film 10/9 (90%) pontot ér, mert nekem egy kicsit jobban tetszik Yates ezen munkája , mint az előző, mert sokkal inkább egy egységes összefüggő sztorit alkot, lenyűgöző effektekkel és kiváló poénokkal!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ