A egykor oly népszerű filmes múltját ismerve nem feltétlenül Woody Allen a legautentikusabb ember, aki a Weinstein-féle zaklatási botránnyal kapcsolatban felszólalt, a rendező azonban több szinten is érintett az ügyben: egyrészt saját bőrén is megtapasztalta, milyen amikor valakit hasonló vádakkal támadnak (nem ítélték el), másrészt Harvey Weinstein személyes jóbarátja, harmadrészt pedig legújabb filmje, a Kate Winslet főszereplésével készült Wonder Wheel premierje is épp azért maradt el, mert a Weinstein-botrány folytatásában az Amazon Stúdió elnökét, Roy Price-t is megvádolták, majd villámgyorsan fel is függesztették a pozíciójából.

Woody Allen nemrég a BBC-nek adott interjút, ahol a következő nyilatkozatot tette az ügyben:

“Ez az egész Harvey Weinstein dolog nagyon szomorú minden érintett számára. Tragikus szegény érintett asszonyok részéről és sajnálom Harvey-t is, akinek az egész élete tönkrement. Itt nincsenek nyertesek.”

A 81 éves rendező hozzátette, hogy reméli, hogy az egyre gyarapodó vallomások miatt kiemelt fontosságot kap az ügy, de kicsit tart attól, hogy az egész átcsap egyfajta boszorkányüldözésbe:

“Senki sem akarja, hogy boszorkányüldözéshez vezessen ez az egész, egyfajta Salem-i légkörhöz, amelyben minden egyes férfinak, aki ránéz egy nőre, ügyvédet kell hívnia, hogy megvédje magát.”

Mivel Woody Allen köztudottan jóban van Weinstein-nel, természetesen sokakban felmerült az is, hogy tudott annak a viselt dolgairól. Allen az erre irányuló kérdést azzal rendezte le, hogy nem igazán szokott foglalkozni a hasonló pletykákkal.

“Amikor filmet készítesz, millió divatos pletykát hallasz folyamatosan. Néhány igaznak bizonyul, néhány – a többségük – pedig csak egyszerű kitaláció színésznőkről vagy színészekről. Ha nem hallgatod meg az ilyen sztorikat, idővel nem is mesélik el neked. Engem pedig egyedül az érdekel, hogy filmet készítsek.”

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..