Annak ellenére, hogy Rian Johnson rendező már leforgatott pár jelentet az Írországi Akellig Michael szigeten (Itt játszódik Az ébredő erő végső jelenete Luke Skywalkerrel), a forgatás hivatalos kezdete csak idén januárra volt kitűzve. A Meet the Movie Press beszámolója szerint azonban a kezdést egy hónappal későbbre halasztották, a rendező ugyanis átírja néhány helyen a forgatókönyvet.

“Múlt héten említettünk két nevet: Bel Powely és Gina Rodriguez. Most hallottam, hogy Ginának nem sikerült. Azt mondták nekem, hogy az Episode VIII-at odébb tolták kb egy hónappal. Rian Johnson újra átírja a forgatókönyvet, és úgy hallottam, egy ázsiai színésznő kapta meg a szerepet, amiért Gina és Bel is indult. Korábban két új fiatal női szereplőről beszéltek, de az átírással kisebbre veszik a szerepeket. Azt akarják, hogy jobban megismerhessük azokat a karaktereket, amelyek már megvannak. Magyarán az újraírásnál leszűkítik az új szerepeket, hogy több idejük maradjon Rey, Poe, és a többiek számára.”

Jeffrey Sneider, a cikk írója nem elárulta el az említett ázsiai színésznő kilétét, csupán annyit, hogy egy kisebb ügynökségtől érkezett, és nem túl ismert. A váratlan döntés mögött valószínűleg az áll, hogy a Ázsiai piacoknak akarnak egy kicsit kedvezni, a bevételek szempontjából ugyanis Kína immár a második legfontosabb terület az USA mögött. A január 9-ei kezdés óta eddig 96 millió dollár érkezett be tőlük a Disney kasszájába, amit a fejesek egy kicsit kevesellnek – talán egy kínai szereplővel többen kíváncsiak lesznek a filmre.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ