Újabb Mátrix trilógia készül?

13
1470

matrix2017 harcos év lesz a filmstúdiók számára, hiszen, akkor érkezik a Star Wars: Episode VIII, valamint az Avatar 3 is – a Warner Bros. pedig kétségbeesetten keresi, milyen blockbustert állíthatna szembe velük. A választ a most érkezett hírek szerint egy új Mátrix trilógia első filmjében találták meg, amit Andy Wachowski és Lana Wachowski, az eredeti filmek rendezői már el is kezdtek fejleszteni.
Egyelőre nem tiszta, hogyan fog illeszkedni az új trilógia a régihez, egy korábbi pletyka szerint előzményféleségre számíthatunk, amelyben a mátrix létrejöttét ismerhetjük majd meg – persze ez csak puszta spekuláció.
Keanu Reeves, alias Neo visszatérése szintén kérdőjel.
A legtöbb vélemény szerint a Mátrix-ot franchise-ot már az első filmnél be kellett volna fejezni, mit gondoltok, tényleg jó ötlet további részeket csatolni hozzá?13 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Szerintem a második résznél kellett volna abba hagyni ezt az egészet. A 3. rész már nagyon gyenge lett, a történet sablonos, a szereplők se adtak bele mindent.

 2. Nálam a középiskola a Mátrix jegyében telt 🙂 Rohadt sokszor megnéztük az osztálytársakkal, szóval én elfogult vagyok, mindegyik részt szeretem, de a legelső a nr1, abban voltak ötletek, szövegek, a többi rész már inkább a technikáról szólt. Így inkább hanyagolnám a folytatásokat, jó lezárást kapott a trilógia. Viszont az előzményre(bár az animátixban ez javarészt benne volt) kíváncsi lennék, a háborúra, a többi kiválasztottra, stb. Ebből a szemszögből nem lenne rossz…

 3. Én nem folytatnám. Szerintem sok értelme nem lenne, ugyanis a 3 részből és az Animátrix-ból kb mindenre választ kaptunk. Olyan nagyon sok újat egy folytatásban nem tudnának nyújtani (még akkor sem, ha valamelyik régebbi kiválasztott story-ját mutatnák be), főleg nem akkor, ha azt is trilógiának tervezik.

 4. Én nagyon szeretem a Mátrix minden részét!!!! Jó befejezést kapott.
  Én nem vagyok semmi jónak az elrontója,de ha össze tudnak hozni egy normális történetet megfelelő szereplőkkel és látvánnyal akkor felőlem jöhet.De amit Rena is mond az előzménynek sok értelme nincs hisz minden kiderül inkább a folytatás lenne a legésszerűbb.

 5. Igen is, meg nem is. A trilógia úgy kerek, ahogy van, másrészt tudomásom szerint kilenc részes az egész történet (mint a Star Wars, és abból ugye hatot megfilmesítettek), ennek a negyedik, az ötödik, és a hatodik részét vitték a moziba. Na mármost, lehetne film az első avagy az utolsó három részből, de részemről csak akkor jöhet, ha a “folytatás” kizárólag ezekből fog megszületni! Tehát a Mátrix létrejöttéből, vagy a Neo után történtekből.

 6. Balázs: Az előzmény is pont olyan lenne, mint leirod. Új történet, új szereplőkkel. Esetleg azt is megmutathatnák, hogy hogyan jött létre a Matrix. Hogyan vették át az uralmat a gépek stb.

 7. Nekem tetszett mind a három rész. Az első rész szerintem azért tetszik általában jobban a többségnek mert óriási technikai újításokat hozott a képi megjelenésével, és emellett a stori se volt szokványos!
  Ha készülne több rész is, akkor én szívesebben nézném a folytatást mint az előzményt, Mert nehezen hiszem el hogy a gépek és az emberek olyan fene nagy békében élnének örökké a történtek után. Jó lenne újra látni benne Neot, Smith ügynököt, Morpheust, Trinityt a Merovingiant, ugyanazokkal színészekkel!

 8. Szerintem remek lenne ha lenne még pár rész.

  Bár szerintem ne előzményeknek kellene lennie hanem folytatás.

  Pl: Mivel az emberek és gépek közt úgy lett vége hogy béke van, most onnan kellene folytatódni hogy kb 100-1000 év múlva a gépek újra az emberek ellen fordulnak és Neo újraszületik (Akár új külsővel is lehetne) ezzel egy időben Smith ügynököt is kiszabadul a Cyber világ fogságából megújuló erővel.

  Neo-nak lehetne speciális ereje, képességei.
  Illetve az emberek segítségére sietnek egy külső világ népe is, de ez a gépek nem hagyják annyiba, új erővel felruházott gépek is megjelenhetnének ezáltal a filmben, stb…

  Üdv: Sunike27

 9. Az első részben több van, mint amit a Forradalmak ki tudott belőle hozni. Épp ezért érzi úgy az ember, hogy az első rész egy klasszissal jobb, és a többi nem ér fel vele.
  Talán hasonló volt az érzésem, mint amikor “a fűnyíró embert” néztem meg, és most már egyenesen örülök, hogy annak nem lett folytatása. De visszatérve a Mátrixhoz. Sokáigőgy gondoltam, hogy valami hasonló kultuszfilm lesz belőle, mint a StarTreak-ből, vagy az 5-ös számú űrbázisból.
  Szóval a Mátrix nem vált kultuszfilmmé, mert miután végig vártuk a Trilógiát jött az Avatar,és még mielőtt klubbok szerveződhettek volna köré, beütött az avatar, majd a Csillagok háborúja és az HP.

  Ha folytatják állok elébe, szívesen megnézem mit tudnak kihozni belőle.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ