Az AZ után Stephen King egy újabb nagy jelentőségű regénye kerül a filmvászonra, ezúttal egy olyan, amiből még soha, semmilyen formában nem készült film, pedig maga a történet minden ízében megfilmesítésért kiált.

Az 1984-es A Talizmán egyike azon regényeknek, amelyet King Peter Straub-ban közösen írt, a főhőse pedig egy 12 éves kisfiú, Jack Sawyer, akinek édesanyja, Lili rákos, és az egyetlen dolog, ami megmentheti életét, a titokzatos Talizmán.
Jack egy Speedy Parker nevű embertől hall egy másik világról, amely a mienkkel párhuzamosan létezik. Egy olyan világról, amelyben sokkal gyorsabban tud utazni, hiszen édesanyjának már nem sok ideje maradt. Egy olyan világról, amelyben a dolgok sokkalta veszedelmesebbnek tűnnek. Egy olyan világról, amelyben sok, a mi világunkban élő embernek megvan a másvilági megfelelője. A Territóriumokról. Abban a másik világban Jack nem más, mint Jason, a királynő, Laura DeLoessian fia. Azé a királynője, akinek ugyancsak meg kell vívnia a saját harcát a Territóriumokban.

A Variety infromációs szerint az adaptáción már el is kezdtek dolgozni, Josh Boone a nagy sikert aratott Csillagainkban a hiba és a jövő áprilisban érkező Új mutánsok rendezője írja a forgatókönyvet és feltehetően ő is fogja rendezni a filmet.

A Talizmán sztorija sok hasonlóságot mutat a kissé elbaltázott A Setét Torony-nyal: tinédzser srác, nagy küldetés, párhuzamos világ… reméljük, hogy a készítők tanultak az ott elkövetett hibákból, és ezúttal egy tényleg élvezhető filmet tesznek le elénk.1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..