Ritka eset, hogy egy filmből készült tévésorozat nagyobb sikert arat az eredeti alkotásnál, a Csillagkapu franchise-nál azonban mindennél ékesebben beszél az, hogy 10 éven keresztül vetítették a tévék az első filmet követően készült Stargate SG-1 sorozat, majd további 5 évadon keresztül adták az első spin-off-ját, a Stargate Atlantis-t, és végül 2 évadot megélt még a 2. spin-off is, a Stargate Universe is.
Roland Emmerich, az 1994-es első film alkotója valamint író/producer partnere Dean Devlin állításuk szerint már hosszú ideje vissza akartak térni a vászonra, hogy befejezzék az elkezdett történetet, a legújabb hírek szerint pedig úgy döntöttek, hogy a lezárás helyett inkább rebootolák az egész franchise-ot.
Dean Devlin a Variety-nek magyarázta meg a döntés hátterét:

“Ez nem olyan történet, amiben egyszerűen 20 évvel később folytathatsz. Az egyetlen módja, hogy tényleg elmeséljük a trilógiát, az az, hogy visszatérünk a kezdetekhez és újraindítjuk az egészet.”

Bár a rajongók egy része nem örül neki, hogy nem a Stargate Universe eseményei lesznek folytatva, Emmerich az Empire magazinnak elárulta, hogy pár jól működő elemét kölcsönveszik a sorozatnak, mint például a nagyobb, jól csengő nevekből álló stáblistát.

“Pár elemet átemelünk majd a reboot-ba, az egész biztos. A karakterek mennyiségét, példának okáért. Ez nem egy kétszereplős sztori lesz, mint amilyen az első volt James Spader-rel és Kurt Russell-lel, egy nagyobb csapattal kezdünk. Igen, benne lesz Spader és Russell karaktere is, de a többiek is ugyanolyan fontosak lesznek. James és Kurt nem fognak visszatérni – talán cameo-ként -, egy fiatalabb szereplőgárda lesz.”

3 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ