Az X-Men: Új Mutánsok első előzeteséből úgy tűnik, hogy a Marvel egy teljesen új fejezetet kíván nyitni a képregényadaptációk műfajában, aminek köze sincs a korábban megszokott kicsit vicces, kicsit gyerekes, de minden korosztály számára felhőtlen szórakozást nyújtó szuperhős filmekhez – egy meglehetősen ijesztőnek tűnő horrorfilm előzetesét láthattuk, aminek a középpontjában történetesen emberfeletti képességekkel rendelkező főszereplők állnak.

Az új képi- és hangulatvilág elég vegyes érzelmeket váltott ki a közönségből: sokan örülnek a stílusváltásnak, ám sokan szóvá tették azt is, hogy a

egyáltalán nem érzik úgy, hogy egy X-men film előzetesét látták.

Josh Boone rendező az IGN-nek beszélt a franchise-zal kapcsolatos terveiről:

“A Fox-hoz trilógia formában hoztuk el a filmeket, ami Sienkiewicz (Bill, az Új Mutánsok képregény alkotója) teljes munkásságán alapul, és egy csomó mindent tartalmaz a ’80-as évek végén megjelent számokból. Ezek mind horrorfilmek lesznek, mindegyik a saját egyedi stílusában. A következő egy teljesen más fajta horror lesz. Az volt a szándékunk, hogy a horror műfajt a képregényeken keresztül vizsgáljuk meg, azok fontosabb eseményeiből kiindulva.”

A rendező arra is kitért, hogy mire számíthatunk majd az említett más és más stílus alatt:

“Nagyon inspiráló volt a Démon medve sztori, ami feltehetően a legjobb és legismertebb Új Mutánsok történet. De lesznek a Száll a kakukk fészkére, Stephen King, sőt még Rémálom az Elm utcában-hoz hasonló stílusban készült filmek is.”

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..