A népszerű japán mangából készülő új Akira mozifilm közel egytizede lebeg a az előkészítés legkülönbözőbb fázisaiban, ám a napokban egy egész ígéretes fejlemény érkezett a film kapcsán: Taika Waititi-vel, a Thor: Ragnarök rendezőjével tárgyalnak éppen a film elkészítéséről.

Az Új-zélandi rendező nem csupán megerősítette a hírt, de azt is hozzátette, hogy a filmet esze ágában sincs a Páncélba zárt szellem-hez és társaihoz hasonló módon “kifehéríteni”:

“Igen. Ázsiai tinédzserekkel szeretném elkészíteni, és nem, valószínűleg nem ismert nevekkel, inkább eddig fel nem fedezett tehetségekkel. Egy kicsit megpróbálok visszatérni a könyvek felé.”

Az Akira képrregény filmes jogait 2008-ban egy komoly licitháborúban szerezte meg a Warner Bros., és akkoriban még Leonardo DiCaprio Appian Way produkciós cége készíthette volna el. Az azóta eltelt években ám az azóta eltelt években Zac Efron, James Franco, Keanu Reeves és sok más név is felmerült a film főszerepre kapcsán, ám az elmúlt években egyre fokozódó “kifehérítési” botrányok miatt valószínűleg hajlani fog a stúdió rá, hogy ázsiai színészekkel készüljön el.

Taika Waititi elárulta, azt is, hogy ismeri és nagyon szereti az Akira képregényeket.

“Imádom a könyveket. Szeretem a filmet is, de nem a film remake-jét akarom elkészíteni. A könyveket adaptálnám. És igen, folynak a megbeszélések (Arról, hogy ő rendezze meg)”NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..