Steven Spielberg készíti az új Éhezők viadalát. Ready Player One lesz a címe

4
115

ready-player-oneA 22 éves Olivia Cooke egyelőre nem tartozik a Hollywood keresett színésznői közé (A Ouija filmből és a Bates Motel sorozatból lehet ismerős), azonban könnyen lehet, hogy ez hamarosan megváltozik, ugyanis ő lesz a főszereplője Steven Spielberg egyik hamarosan készülő filmjének, ami a Ready Player One címet kapta.
A sci-fi egy Oázis nevű virtuális világban zajlik, ahol tinédzserek vehetnek részt egy kincsvadászaton, amelyben egymással valamint a készítők által berakott könyörtelen ellenfelekkel megküzdve kell megtalálniuk a virtuális világ elrejtett kincsét. A tét hatalmas, a játék megalkotója ugyanis teljes vagyonát a nyertesre hagyta…
Nektek is beugrott Az Éhezők viadala?
A mesterséges környezet, az egymás ellen küzdő tinédzserek mellett ráadásul további hasonlóság a filmmel, hogy egy regényen alapul, valamint, hogy Spielberg a női mellett egy férfi főszereplőt is keres – utóbbi egyelőre nem lett kiválasztva.
Akit érdekel, Ernest Cline azonos című regénye már magyarul is olvasható, a szerző második regénye (Armada) idén júliusban jelent meg Amerikában, a harmadikat pedig most augusztusban jelentették be.4 HOZZÁSZÓLÁS

 1. A filmek alaPulni szoktak könyveken, nem alakulni, az Armada pedig szerintem nem klasszikus folytatása lesz az első könyvnek, maximum ugyanahhoz a témához köthető, a főszereplő srác is más lesz, ahogy a fülszöveget olvasom.

 2. Sületlenségek garmadája ez a cikk, és akkor még szépen és magyarosan fogalmaztam. Nem Olivia Cooke lesz a főszereplője a filmnek, a regény ugyanis egy srác kalandjait meséli el. Nem a sci-fi zajlik egy virtuális világban, hanem a könyv cselekménye zajlik egy virtuális sci-fi világban. A tinédzsereknek nem kell egymással megküzdeniük a kincsért (az az “r” betű fontos, úgy van értelme a mondatnak), ez opcionális, akár meg is tehetik. Viszont a megszerzéséhez egyáltalán nem kell szörnyekkel megküzdeniük, sokkal inkább rejtélyeket, feladványokat és rendkívül fantáziadús rébuszokat kell megoldaniuk. A készítők megnevezés sem pontos, ugyanis egyetlen ember készítette elő ezeket a feladványokat, és ezzel nem spoilereztem, az első oldalon már tisztázzák.
  A nyertes nem csak a vagyont kapja, hanem a teljes hatalmat az Oázis felett, ezért megy igazán a küzdelem. És mi köze ennek az Éhezők Viadalához?
  A “mellett” továbbra is két “t”. Ahogy az előző kommentelő is rávilágitott: nincs szó regénysorozatról. Az Armada nem folytatás, csak az író egy megjelent másik könyve. Tehát nincs semmilyen harmadik rész sem.
  Az, hogy férfi főszereplőt is keres, annyira nem nagy csoda, tekintetbe véve, hogy a főszereplő férfi, és nem nő.

  Gratulálok a cikk írójának. Utánajárásból egyes, olvasottságból egyes (máig keresem a leghalványabb párhuzamot az Éhezők viadalával, de még mindig nem találtam egy darabot sem), helyesírásból egyes. Pénzt kapott ezért? Ejj…

 3. Hedgedog: Kicsit tisztába kellene tenned fejben, hogy a cikk nem a könyvről, hanem az az alapján készülő filmről szól. Hogy mennyire írják át a könyv sztoriját, azt szerintem még senki sem tudja. Ugye az megvan, hogy nem betűről betűre veszik át?

  Az eddig napvilágot látott infók alapján Spielberg kettős főszerepet akar. pont.

  Nem kell szörnyekkel megküzdeniük? – Látsz ilyet a cikkben?

  Az meg, hogy nem tudsz párhuzamot húzni két sok ponton hasonlónak ígérkező film között, a te szegénységi bizonyítványod.

  rávilágitott – a második “í” hosszú.
  Tehát nincs semmilyen harmadik rész sem. – Az a sem nagyon kell oda.

  Az értelmes kritikákat, hozzászólásokat szívesem olvasom, de az ehhez hasonló okoskodó hangnemű, öncélű hulladékok csak felidegesítenek.

  ps: Azt, hogy az Armadának nincs semmi köze az RPO-hoz, tényleg benéztem. Javítottam a cikkben, kösz.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ