Snoke-Darth-Vader

A Star Wars: Ébredő erő egyik legtitokzatosabb új szereplője a sötét oldal új vezetője, Snoke. A film bemutatója óta több találgatás is napvilágot látott róla, melyek közül a legtöbb azt állítja, hogy vagy a Jedi visszatér végén látszólag megölt Darth Sidious tér vissza, vagy pedig Sidious mestere, Darth Plagueis az, aki tanítványa szerint olyan szinten mélyedt el az erő tanulmányozásában, hogy sikerült elérnie a halhatatlanságot. Tanulmányozták már Snoke felépítését, kerestek rejtett utalásokat a film zenéjében, és még sorolhatnám.
Andy Serkis – aki Snoke-ot alakítja a filmben – megpróbálta leállítani a pletykákat azzal az állítással, hogy karakter “egyszerűen csak Snoke”, azonban úgy tűnik, mégsem sikerült neki, ma ugyanis egy eddig még újnak számító teória került elő, miszerint Snoke nem más, mint Darth Vader. És erről fénykép-szerű bizonyíték is van.
Az utolsó részben, amikor Darth Vaderről végre lekerült a sisak, jól látható volt egy hosszú forradás a fején. Snoke hologramon látott fején pedig egy kísértetiesen hasonló forradás látható. Bár a két sebhely nem teljesen azonos helyen van, felmerül a kérdés, hogy vajon miért érezték úgy a készítők, hogy Snoke-on is legyen egy Darth Vader-éhez hasonló sérülése? Félrevezetés csupán? Vagy Vader valami kísértetien átalakuláson keresztülmenve vált Snoke nagyúrrá? És ha igen, Kylo Ren vajon tudja?
Mit gondoltok?

7 HOZZÁSZÓLÁS

  1. hát, eléggé fura lenne, mert a szelleme megjelent a Jedi visszatér végén Joda meg Obi Van mellett, szóval elvileg tutira meghalt. Szóval, szerintem kacsa …

  2. szelleme Anakinként jelent meg, nem Véderként. Én inkább azt nem értem, hogy ugye az ő segítségével ölte meg Luke Sidioust, tehát a rossz oldalról visszatért a jó oldalra… és utána Snokeként megint a rosszra?

  3. Darth Plaguegis-nek egyáltalán nem így néz ki a faja mint amilyen Snoke. Darth Vader pedig egy ikon. Nem hinném hogy J.J. ennyire tele****ta volna a rajongókat hogy csinál egy ÚJ-ÚJ reményt és a végén meg kiderül hogy felesleges volt várni az új SW-re hiszen ugyanazt kaptuk ami már van. Darth Sidious pedig belezuhant az energianyalábba ráadásul a halálcsillag is szétrobbant tehát megtért az erőhöz. Neeem. Az én teóriám az, hogy eredetileg arról volt szó az új Star Warsnak semmi köze nem lesz a könyvekhez, dehát egy csomó dolog onnan van. Pl a filmben Kylo Rennek nevezett Han Solo gyermek. A könyvekben ugyancsak Luke volt a mestere és ugyancsak átállt a sötét oldra ám leánytestévre visszahozta Luke segítségével. (ugye? Rey a bolygón Luke-nál) Namármost mivel eddig is sok minden van már a könyvekből én arra gondolok hogy habár fajilag ez sem illik a képbe de szerény véleményem szerint Snoke = Thrawn Admirális. Hansonlóság igaz nincs, viszont merem kockáztatni hogy ő lesz az.
    Elég csak a címekre gondolni:
    Az ébredő erő, míg a könyvnek a címe: Sötét erők ébredése

  4. Az egész ötlet egy fölöslegesen túlbonyolított gigantikus ökörség ahogy van. Darth Vader meghalt , pont. Ha a császárt valahogyan visszahozzák az kretén pont. De a diznitől bármilyen hülyeség kitelik , így jöhet MikiSidius is. Már ugyan mindegy.

  5. Nem valószínű, hogy Vader, mert az ő holtestét elégették mágján a Jedi visszatér végén! Illetve Snoke mind két keze meg van és tudjuk, hogy Anakin egyik kezét elvesztette a Klonok háborújában…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ