Az utóbbi hetekben egyre többet hallani a Jurassic World folytatásáról. Néhány napja az első rész rendezője és a második társ-forgatókönyvírója, Colin Trevorrow azt nyilatkozta, hogy az új filmben komolyan fognak a foglalkozni a napjainkban egy nagyobb mértéket öltő állatkínzási ügyekkel, ma pedig az új rész rendezője, J.A. Bayona árult el egy fontos részletet:

“Sötétebb és ijesztőbb lesz az első résznél. De persze, ha Chris Pratt is játszik benne, egyben vicces is lesz. Összességében azonban sötétebb lesz. Ez a második lépés a trilógiában, és a második lépés mindig sötét, lásd például A birodalom visszavág-ot vagy a Űrszekerek II: Khan haragja-t. A film olyan helyre teszi a sztorit, ahol eddig még sosem volt. Ez először még engem is meglepett. Olyan helyeken fogunk járni, ahol a saga történetében eddig még sosem, de ezzel egyidőben tisztelettel tekintünk a franchise korábbi részeire. Jópár váratlan dolog fog történni benne, köztük néhány igazán sokkoló lesz.

Bayona szavait olvasva könnyedén magunk elé képzelhetnénk egy igazán szívdobogtató, korhatáros dínós filmet, de azért ne essünk át a ló túloldalára, szinte biztosak lehetünk benne, hogy a sokkoló és sötét dolgok megmaradnak a korhatárbesorolás innenső oldalán, az Universal nem fogja kockáztatni a bevételeit.
A Jurassic World 2-őt illetően Chris Pratt és Bryce Dallas Howard visszatérése már köztudott tény, a többi szereplő kilétéről azonban hiába kérdezték, Bayona nem volt hajlandó további részleteket elárulni a filmről. Jövő februárban azonban már kezdődik a forgatás, úgyhogy remélhetően hamarosan oszlani kezd a homály…

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ