Sok új hír a Prometheus 2-ről. Ami már Alien: Paradise Lost.

1
684

prometheus 2A héten több új hír is napvilágot látott a Prometheus folytatásáról, ráadásul mind olyan, amit a rajongók valószínűleg örömmel fogadnak. Elsőként az jelent meg, hogy a több folytatást is kapó Prometheus franchise idővel (azaz a soron következő film után) kapcsolódni fog az Alien Univerzumhoz, majd pár nappal később váratlanul új címet is kapott: Alien: Paradise Lost.
Ridley Scott a Mentőexpedíció egyik promóciós rendezvényén magyarázatot is adott az új címre:

“Évekkel ezelőtt azon töprengtem, milyen lehetne az Alien 2. Pár ötleten el is időztem egy kicsit. Mindig is lenyűgözött az elképzelés, hogy vajon, ki és miért hozta létre ezeket a teremtményeket (a xenomorphokat). A bolygót, ahol mindez történt, hívhatnánk Édennek (Paradise). Az Éden egy igen baljóslatú szó..”.

Scott elárulta azt is, hogy lesz egy kapcsolódási pont kedvenc karakterével, a Sigourney Weaver által megformált Ellen Ripley-vel is.

“Munka közben mindig is így (Alien: Paradise Lost) neveztük magunk között. A Prometheus voltaképpen pont oda tart, ahonnan elindultam, az első Alien filmhez… Lesznek kapcsolatok Ripley-vel is, de nem árulom el, hogyan.”

Az Alien: Paradise Lost az első rész direkt folytatása lesz, azaz a legénység életben maradt tagjai, Elizabeth Shaw (Noomi Rapace) és az android David (Michael Fassbender) folytatják megkezdett útjukat, hogy megtalálják a “mérnökök” szülőhazáját. Bár a rendező egy korábi interjújában azt mondta, hogy nem akarja visszahozni a klasszikus xenomorf formákat (lásd itt), úgy tűnik, mégis megváltozott a véleménye.

“Úgy tűnik, újra be kell őket tennem. Meg fogjuk tudni, ki teremtette őket és miért. Ez a legérdekesebb része.”

A Prometheus végén David a szó legszorosabb értelmében “elvesztette a fejét”, így felmerül a kérdés, hogyan láthatjuk majd a folytatásban. Vajon Elizabeth Shaw az egész filmben magával cipeli majd, mint egy bevásárlószatyrot? A rendező már erre is talált megoldást.

“Ennél azért sokkal jobb lesz. Egy nagyszerű ötletem van rá. Komolyan óriási. De erre még várnotok kell…”1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ