Egyelőre még nincs elérhető közelségben a továbbra is cím nélküli Alien 5, pár dolgot azonban már lehet tudni róla – többek között azt, hogy Sigourney Weaver ismét visszatér a legendás Ripley hadnagy szerepébe. A színésznő EW-nek adott interjújából azonban arra következtethetünk, hogy a soron következő egyben az utolsó Alien film lesz, amiben találkozhatunk vele. Ha találkozunk vele…

“A sztori remek, és igazán megelégedéssel tölt el, hogy lezárást adhatok ennek a nőnek. A forgatókönyv maga nagyon összetett és eredeti, de nagyon tetszettek benne a… hogy úgy mondjam, alapvető szükségletei az alienek-nek. Bizonyos fokig igazi emlékművet állít a korábbi rendezők munkásságának, de mégis teljes más irányba megy. Remélem, elkészítjük”.

Weaver szavai alapján persze nem egyértelmű, hogy Ripley meghal, de túl sok másféle “lezárás” nem nagyon jut eszünkbe.
Az utolsó mondatból pedig azt olvashatjuk ki, hogy Weaver egyáltalán nem biztos benne, hogy tényleg el fog készülni a film – ezt mondjuk valahol meg is értjük, hiszen elég csak az eredeti tervekre gondolni (fej-fej mellett akarták leforgatni az Alien: Covenant-tal), amit a Fox egy szempillanat alatt felrúgott, amikor Ridley Scott bejelentette, hogy saját filmjét szeretné egy kicsit inkább az Alien előzményfilmjének beállítani. Erre a következőt reagálta a színésznő:

“Nos, vagy egy nagyszerű forgatókönyvünk. A Fox azonban várakozásra kért minket, hogy Ridley Scott leforgathassa a második Prometheus filmet. Ez elég baj, mivel mostanra már kész is lehetnénk. Amíg erre várunk, lesz pár Avatar-om és a Neill has The Gone World. Meglátjuk, mi lesz, amikor ezeken túl leszek.”

Reméljük a legjobbakat.

1 hozzászólás

  1. A tervek szerint a 3-4. részt kb. semmissé teszik, illetve a 2. részt követően ez egy alternatív új irányvonal lesz. Esetleg a 3-4. rész történései Ripley rémálmaivá válnak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ