Robert Rodriguez új filmjét senki sem fogja közülünk látni. 100 év múlva kerül a mozikba.

4
1907
100-YearsThe-Movie-Youll-Never-See

Robert Rodriguez, a filmgyártás egyik fenegyereke legújabb, titokban leforgatott filmjével egész biztosan beírja magát a filmtörténelembe. És mitől olyan különleges ez az új, John Malkovich főszereplésével készült alkotás? Attól, hogy nem csupán mi, de a már megszületett gyerekeink sem fogják látni, a film ugyanis 100 év múlva, azaz 2115-ben kerül a mozikba, addig pedig egy időkapszulában fog pihenni.
A filmről csupán annyit tudni, hogy a luxuskategóriájú Louis XIII konyak forgalmazói bízták meg az elkészítésével – a konyak 1915-ben, azaz éppen 100 éve készített palackjai most kerültek a boltok polcaira, illetve most kerültek a palackba azok a példányok, amelyek 100 évig most szintén pihenni fognak, és csak 2115-ben, Rodriguez filmjével együtt látnak majd napvilágot.
A filmhez Rodriguez készített 3 teaser-t is, amelyek azonban nem a film jeleneteiből mutatnak részleteket, hanem 3 víziót tartalmaznak arról, milyennek képzeli el a rendező a jövőt a film bemutatója idején (amit talán csak az unokái fognak megérni): egy full high-tech, teljesen kompjuterizált, egy “vissza a természethez” jellegű poszt-Csernobil és egy, a ’40-es, ’50-es évek sci-fijeiben megálmodott “retro” változatot.
A rendező az Indiewire-nek nyilatkozott a film kapcsán: “Ez az első alkalom, hogy ilyet csinálok, nagyon kíváncsivá tett az egész elképzelés, miszerint a film 100 évig el lesz zárva. Ezüst belépőket adtak az utódaimnak a Konyak 2115-ös premierjére. Milyen klassz már ez? John és jómagam is azt akartuk, hogy a munkánk egy időtlen művészet legyen, amit majd 100 év múlva tudnak élvezni. Nagyon büszke vagyok rá, még akkor is, ha csak az unokáim, és remélhetőleg a klónom fogja tudni megnézni.”
Na mit szóltok? Zseniális, idegesítő, vagy esetleg mindkettő egyszerre?


100 Years: The Movie You’ll Never See előzetes 1.100 Years: The Movie You’ll Never See előzetes 2.100 Years: The Movie You’ll Never See előzetes 2.


4 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Húúúú ez nagyszerű ötlet, Szerintem.
  Bár remélem a film azt fogja elmesélni hogy milyen hibákat követünk el, és a jövő gyermekeinek elmeséli hogy ők ne kövessék el ugyanazokat…

  Bár ha ilyen gyorsan pusztítja az ember önmagát lehet akkora már nem lesz ember aki megtudja azt nézni.
  Illetve mellékelni kellene egy lejátszót is, mert ki tudja milyen technika lesz akkor, lehet ezek az eszközök ami mai emberek mindennapjait körülveszi lehet akkora már feledésbe merül, és hiába a film ha nem lesz mivel lejátszani.

  Visszatérve a filmhez, remélem nem egy FULL akció lesz hanem inkább a történelmünket és a hibáinkat meséli el, illetve hogy mit és miért tettünk ezzel elpusztítva az emberi civilizációt.

  Ahogy a mai világ fejlődik illetve pusztítja az ember önmagát lehet hogy inkább megbocsájtást kell kérni a gyermekeinktől, mert el pusztítottunk az ő jövőjüket ezzel.

  Üdv: Sunike27

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ