Robert Rodriguez rendezi meg James Cameron Alita: Battle Angel filmjét

0
86

Battle-AngelTöbb, mint egy évtizede fejlesztgeti James Cameron az Alita: Battle Angel képregényadaptációt, de most végre úgy tűnik, kezdenek belendülni a film körüli dolgok. Két éve Cameron még azt nyilatkozta, hogy ő szeretné megrendezi (is) a filmet, ám most végre belátta, hogy az Avatar 2-3-4 párhuzamos forgatása mellett ez nem fog összejönni, így lemondott a direktori teendőkről és átadta azokat Robert Rodriguez-nek. Producerként persze azért jelen lesz ó, Jon Landau-val közösen.
Cameron az alábbi nyilatkozatot tette közzé:

“Robert-tel már évek óta keresünk egy filmet, amit közösen készíthetünk el, így nagyon feldobódtam, amikor azt mondta, meg szeretné csinálni A Battle Angelt-t. Hihetetlenül együttműkődő, olyan vagyunk, mint két kölyök, aki egy közös go-kart-ot építenek. Ez a projekt nagyon közel áll hozzám, és nincs senki, akiben annyira megbíznék, mint Robert. A technikai virtuozitása és a lázadó stílusa tökéletessé teszi rá, hogy átvegye a rendezői feladatokat. Rengeteget fogunk egymástól tanulni, miközben egy nagyszerű, tökös filmet készítünk.”

Yukito Kishiro képregénye a 26. században játszódik, középpontjában pedig Alita, egy amnéziás cyborg lány áll, akit egy szemétdombról összeszed és megment egy doktor. Újraépülve Alita egyedül harci kiképzésére emlékszik, eredeti programozás szerint ugyanis veszélyes bűnözőket kellett levadásznia és semlegesítenie. Utazása során azonban lassan újra felfedezi önmagát…
A forgatás kezdetéről, illetve a tervezett bemutatóról még nem tudunk semmit.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ