2008-ban A Vasember-rel vette kezdetét a Marvel képregényes Univerzumának első fázisa. Az óriási sikerre való tekintettel nem sokkal később folytatást is kapott, majd ezt követően a Vasember 3 lett a 2. fázis nyitófilmje is.
Májusban a Amerika Kapitány: Polgárháború-val immár a képregényfilmek 3. fázisa is kezdetét veszi, ám a meglehetősen impozáns listában, amelyben minden korábbi szuperhős megkapja a neki kijáró folyatást – és több új is bemutatkozik – nyoma sincsen új Vasember filmnek.
Az USA Today riportere az új Amerika kapitány film forgatásán Robert Downey Jr.-ral készített egy riportot, amelyben rá is kérdezett, vajon szerinte lesz-e még folytatása a Vasember filmeknek. A válasz nem volt túl optimista:

“Nem hiszem, hogy ez most benne van pakliban. Bizonyos értelemben a “Kapitány 3″ kicsit olyan nekem, mintha egy mini Vasember 4 is lenne. És akkor visszatértünk ahhoz, amit már mindenki felismert. Minden az út szélére lett söpörve, amikor a Bosszúállók vihara megérkezett, és ez így is lesz, amíg nem változik meg valami. Ha megváltozik egyáltalán.”

Downey szavaiból azt olvashatjuk ki, hogy az önálló szuperhős filmeknek nagyjából befellegzett, és ezt erősen alátámasztja az Amerika Kapitány: Polgárháború is, amire – a stúdió véleménye ellenére – elég nehéz a kapitány új filmjeként gondolni, sokkal inkább a Bosszúállók folytatásának tűnik. Sőt, igazából Thor: Ragnarok sem tekinthető majd Thor saját filmjének, hiszen az eddig közzétett infók alapján ugyanannyira tekinthető a Hulk filmjének is, mint a sajátjának.
Vajon jó ez a trend, vagy azért szívesen látnák újra egy-egy szóló kalandot is szuperhőseinktől?

3 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ