Remake készül a Mementó-ból. Sajnos nem Christopher Nolan készíti

Hollywood válságát tökéletesen szimbolizálja, hogy olyan filmekből is remaket készítenek, ami minden ízében úgy tökéletes, ahogy azt eredetileg elkészítették

3
239
memento-guy-pearce

Christopher Nolan egyik első és legemlékezetesebb filmje volt a 2000-es Memento, amely nagyszerű, csavaros sztorijával (testvére, Jonathan Nolan rövid történetét adaptálta) és titokzatos, noir-os hangulatával azonnal a filmrajongók szívébe lopta magát, és a kult-klasszikusok közé emelkedett. A legtöbben Guy Pearce nevét is ettől a filmtől kezdve jegyzik.
A remake az AMBI Pictures berkeiben fog elkészülni és valószínűleg csupán az első lesz egy készülő remake áradatból, a filmstúdió ugyanis megszerezte az Exclusive Media Group teljes filmtárának a jogait, melyben a Mementó mellett olyan címek találhatók, mint a Kegyetlen játékok, a Donnie Darko, A mexikói és még sorolhatnánk.
Hogy van-e értelme remaket csinálni egy minden ízében tökéletes filmről, amelynél az elmúlt 15 év alatt rengeteget fejlődött digitális technológia gyakorlatilag nulla hozzáadott értéket képvisel, majd a közönség eldönti. Szerintem nincs, és lassan a hányinger kerülget az ötlettelenségtől, ami olyan szinten telepedett rá Hollywood-ra, hogy 10 filmből 9 folytatás, remake vagy valamilyen (főképp képregény) adaptáció. Szánalmas.

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Nem nem nem nem nem nem nem és nem…. nem kérek reméket belőle szörnyűűűűű…. hogy engedhetik ezt meg váááááá…. szúszáá ez borzalmas ötlet.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ