Rekord mennyiségű film az idei Sundance Filmfesztiválon

3
90

Sundance FilmfesztiválE hét csütörtükön, január 20-án rajtolt el az idei, immár 27. Sundance Filmfesztivál, mely ezúttal rekord mennyiségű filmmel örvendezteti meg a független filmek szerelmeseit. A szokás szerint Utah-ban megrendezésre kerülő 11 napos eseményen nem kevesebb mint 29 ország 120 filmjét mutatják be, melyek közül 96 világpremier. Eme hatalmas filmes termés következtében a Sundance nemcsak hogy a legjelentősebb független filmes esemény a világon, de most már az Egyesült Államok legnagyobb filmes fesztiváljává is kinőtte magát. Ennek ellenére a fesztivál kitalálója, Robert Redford ragaszkodik ahhoz, hogy ne csak a bemutatott filmek, de maga a rendezvény is alacsony költségvetésű maradjon. “Mindig is ez volt az egésznek a lényege” – fogalmazott a 74 éves színész. Tehát idén sem volt nagy csinnadratta a megnyitón, vagy magán a fesztiválon, itt ugyanis a filmeké a főszerep.


A Sundance Filmfesztivál hivatalos oldala3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Nehéz összehasonlítani az Oscarral, mivel igencsak különböző típusú és célú rendezvények. Míg az Oscar tulajdonképp csupán egy szakmailag egyre inkább megkérdőjelezhető, egy estés gálaműsor, addig a Sundance egy nagyon komoly filmes rendezvény, mely végül szintén egy díjátadóban végződik. Az elmúlt 27 év alatt ugyanis olyan rendezők és filmek mutatkoztak be a Sundance-en, majd lettek híresek általa, mint Quentin Tarantino (Kutyaszorítóban), Robert Rodriguez (El Mariachi), Guy Richie (A ravasz, az agy és a két füstölgő puskacső), Steven Soderbergh (Szex, hazugság, videó) vagy épp Kevin Smith (Shop Stop), csak hogy néhányat említsek a nagy nevek közül.
    Szóval bizonyos szempontból a Sundance már jóval túl is szárnyalta az Oscart, persze mennyiségben sosem fogja utolérni az 1929 óta megrendezésre kerülő díjátadót.

  2. hát én ezerszer többe nézem mint az oscart mert mostanában nagyon megharagudtam az egész csillivilli az a tuti amit mi mondunk agymosásra ezalatt a tavai bombák földje “elismerést” értem az avatarral szemben na az nálam valamiért nagyon kiverte a biztosítékot és most elakarják megint játszani “fosbook” al a Sundence en viszont csak a filmeké a főszerep és a díjazás is korrekt. részemről csupán ennyi.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..