Quentin Tarantino vs rendőrök – bojkottálják a zsaruk az Aljas nyolcas-t

0
438

quentin-tarantinoMíg Quentin Tarantino filmjei vitathatatlanul népszerűek, magára a rendezőre ugyanez nem mondható el. A riporterveréséről, botrányos nőügyeiről és fékezhetetlen természetéről híres filmes ezúttal a komplett amerikai rendőrséget fordította maga ellen, miután részt vett egy New Yorkban, a rendőri brutalitás elleni szervezett tüntetésen. Sőt, nem csak részt vett, de fel is szólalt, szó szerint “gyilkosoknak” nevezve az egész rendőri szervezetet. Ráadásul – szerencsétlen módon – az incidens épp pár nappal azután történt, hogy egy New York-i rendőrt megöltek szolgálatteljesítés közben.
Az esetet követően a New York-i rendőrség bojkottot hirdetett Tarantino legújabb filmje, az Aljas nyolcas ellen – ehhez tegnap a Los Angeles-i zsaruk is csatlakoztak, és feltehetően további városokból is fognak.

“Nem meglepő. hogy valaki, aki a bűn és az erőszak felmagasztalásából él, a rendőröket is gyűlöli. A rendőrök, akiket Quentin Tarantino gyilkosoknak nevezett, nem egy romlott, nagyvászonra vetített fantáziavilágban élnek, hanem minden nap kockára teszik – sőt néha fel is áldozzák – az életüket, hogy megvédjék a közösségeket a valódi bűnözőktől. A New Yorkiaknak üzenetet kell küldeniük ennek a romlottsággal üzletelő egyénnek, hogy ne jöjjön ide hozzánk házalni a legújabb “Cop Fiction”-jével.”

– áll a rendőrség felhívásában.

Tarantinót, ahogy várhattuk is tőle, nem nagyon hatották meg a történtek, a szerencsétlen időzítésre a következőt reagálta:

“Emberi lény vagyok én is, van lelkiismeretem. Ha úgy gondolod, hogy valahol gyilkosság folyik, akkor fel kell kelned, és kiállni ellene. Itt vagyok, és elmondom mindenkinek: a meggyilkoltak oldalán állok.”

A vitában nem kívánunk igazságot tenni, Tarantino azonban jobban teszi, ha a közeljövőben gondosan ügyel rá, hogy ne szegje meg a közlekedési szabályokat…

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ