Prometheus TV Spot Aliennel

27
111

prometheus_poszterMár csupán három hét van a Prometheus premierjéig, és egy újabb TV Spot látott napvilágot, amelyből képet kapunk az eddig még sehol nem látott külsejű parazitáról (A videó elején rögzített pillanatképen is az látható), valamint nagy léptekben a fertőzést követő átalakulástól és a bekövetkező katasztrófát is láthatjuk. Bár a lény külseje eltér az eddigi Alien filmekből megismert arctámadótól, úgy tűnik, valami nagyon hasonlóval van dolgunk.
Hivatalos szinopszis: Egy tudósokból álló expedíció az ember földi életének eredetére utaló nyomokat talál. Ezeket követve indulnak kutatóútjukra, mely az univerzum legtávolabbi, legveszélyesebb vidékére vezet. Olyan tájra jutnak, és olyan ellenségekkel kell szembenézniük, amilyenről ember eddig nem is álmodott. Még a rémálmaikban sem. Egy szörnyű csata vár rájuk: ha alul maradnak, akkor az egész emberiség velük pusztul.


Prometheus TV Spot (16+)Prometheus film adatlap


27 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Az a kérdés hogy lesz-e benne új kifejlett alien mert az előzetesekből és ebből a tv spotból csak utalások vannak. Ezt a tartalmat se tudom hogy honnan vették de szerintem nem hivatalos: Egy kutató csoport Afrikába indul ahol egy kutatóexpedíció során olyan tárgyakat találnak amelyek arra adnak bizonyítékot, hogy az emberiséget genetikailag fejlesztette ki egy fejlett, földönkívüli civilizáció. Az idegenek űrutazók Földönkívüli Istenek amelyek terraformálták a Földet annak érdekében, hogy gyermekeiknek, az emberiségnek, ideális otthont és lakható környezetet teremtsenek. A kutatók megtalálják az ásatás során az idegenek anyabolygójának, a „Paradicsomnak” a koordinátáit és pontos helyét.
  Egy Weyland Corp. nevű térsaság hónapokon belül el is küld egy Prometheus nevű űrhajót legénységével. A fénysebességnél gyorsabb utazásnak hála néhány évvel később elérkeznek a Zeta Riticuli rendszerbe, ahol találkoznak is ezzel az idegen organizmussal. Az idegenek nagyon büszkék teremtményeikre, az emberiség az első gyermekük, akik ilyen intelligencia szintre jutottak. A földönkívüliek egy csodálatos de hátborzongató bolygóra viszik a legénységet, ahol megosztják biotechnológiai tudásuk egy részét. Szaporodásuk lényével is megismertetik az embereket. Az űrevolúció következtében kifejlődött egy pókszerű lény, mely egy idegen fehérje megtermékenyítésével világra hozta az első földönkívüli lényt, a királynőt, majd egyre többet és többet. A királynő tojásokat tojt melyekből újabb pókok, az arctámadók jöttek világra. Ezek még élő de már gyenge idegenekbe petéztek melyekből újabb földönkívüliek születtek. És azóta ez a hagyomány.
  Hiába avatják be azonban ezekbe a dolgokba az idegenek a legénységet, ez a Prometheusz egyik utasának nem elegendő. Ellopja a terraformálás „biológiai forráskódját”. Reménykedik, hogy az emberiség ezáltal egyenrangúvá válhat a teremtőivel. Az Idegen Istenek azonban nem csak tudósok, hanem könyörtelen hódítók is egyben, akik elpusztítják azokat a bolygókat, ahol nem tekintik őket egyenrangú feleknek. Az eddig békés, rokonszenves idegenek szimatot fognak és kezdenek eléggé barátságtalanul viselkedni az emberekkel, akik arra jutnak érdemes inkább gyorsan eltűnni a bolygóról. A Földönkívüli Istenek a menekülő űrhajósok után küldik legfélelmetesebb biofegyverüket, amit arra használnak, hogy megtisztítsa a bolygókat, mielőtt megkezdődne a kolonizáció. Ám a terv nem jön be. Az embereknek sikerül visszafordítaniuk a biofegyvert, az alkotóik ellen: egy nagyobb, veszedelmesebb, gyorsabban szaporodó verzió támadja meg a Paradicsomot. Ezt követően felszállnak. Egy túlélő Idegen Isten azonban egy ismerős űrhajó fedélzetén követi a Prometheust – a küldetése: elhozni az Istenek haragját a Földre.
  Jó ötven év múlva, az „Idegen Istenek” egyik genetikai maradványa, a klasszikus Alien az, amely egy arctámadó segítségével elindítja a poklot a Nostromo fedélzetén a Nyolcadik utas: a Halálban, a revans érdekében.

 2. Pffff… én már unom az ilyen űrlényes szarságokat 😀 Ez se fogom megnézni, max csak DVD-n, pedig szeretem a Sci-Fi-t… az Én a robot jobban tetszett 🙂 mind tartalmilag mind képvilágilag…

 3. stranger: 😀 Csak azt akartam valahogy közölni, hogy a vígjáték Sci-Fi-k jobban bejönnek, pl ahol mi emberek gyilkoljuk (vicces formában) őket, mint a Sötét Zsarukban 😀 A Paul szerintem kiváló darab az érvem bemutatására… bár ott nem gyilkoltak de jó volt élvezni, sokat nevettem rajta… egy űrlény ami nem akarja legyilkolni az embert, nem mászik bele a testébe stb… 😀

 4. elektrotank: A MIB, a Transformers, Avatar, Paul távol áll a sci-fitől szerintem, és egy Ridley Scott rendezte Alien prequel-t leeűrlényessz@rozni nagy tudatlanságra utal. Itt sokan nem látják a fától az erdőt. Itt monumentális filmmel van dolgunk!

 5. Durden!Azért az általad felsorolt filmek egytől egyig keményen a sci-fi műfajába tartoznak,igaz némelyik vígjátéki,némelyik romantikus szállal keverve.Az viszont igaz,hogy a Prometheus (valószínűleg) minden,csak nem űrszemét:-)

 6. Ha lesz IMAX-ben akkor szinkronos lesz, ha nem, akkor szerintem marad a felirat. Mivel a végén ott az IMAX 3D logó, reméljük hozzánk is így jut majd el. Ott biztosan megnézem, de normál 3D-ben vagy simán biztos nem adok ki rá pénzt.

 7. Dave, ez nem igaz. Szinkronos előzetest könnyű csinálni, nem kell hozzá csak egy fél tucat ember, és mondjuk 3 óra, viszont egy nagy filmhez több kell. Láttunk már példát ahol szinkronos volt az előzetes, de a filmet ez istenért sem akarták leszinkronizálni.
  Ez valószínű, hogy szinkronos lesz, mert IMAX-ben nem vetítenek feliratos filmet.

 8. Uh lol… hogy kapom a különböző oltásokat 😀 Áhhhhhh a sok fan fellázadt 😀
  Örülök, hogy egyre több a kommenter az oldalon, de remélem nem lesz olyan sok “neki nem tetszik? most megkapja” komment. A véleményemet fejtettem ki, erre más meg leolt, hogy is van ez? 🙂 Ez tiszta anime és mese téma… 😀
  Ember (gab6r) légy szíves tanulj meg írni (legalább akkor ha megszólítasz), tudom nehéz, én se voltam jó írásból, de hidd el, a mai böngészőknek már van helyesírás javító készlete, így ha nem is magyar a billentyűzeted, szerintem ki tudja javítani.

  Amúgy köszönöm azoknak akik nem oltottak le… LoL 😀 Várom a további nevetséges oltásokat! Köszi! 😛

 9. elektrotank: Mi az, hogy űrlényes sza@rság. Te …ogyatékos. Gondolom az ilyen sz@arokat szeret, mint az Avatar, ami ritka unalmas volt. Ne ez viszont egy nagyon jó sci-fi lesz. Az Alien filmek a legjobb sci-fi horrorok. Még, hogy a Paul jobb, mint ez, hát egy lapon nem lehet említeni a két filmet. Te nem tudod, hogy mit beszélsz te…

 10. Hagyjátok már elektrotankot, ő véleményt mondott, nekünk pedig kötelességünk ezt elfogadni…valakinek ez jön be, valakinek az…én is hatalmas Sci-fi fan vagyok, de nem fogok ráugrani valakire mert nem azt szereti amit én.
  Egyébként mindenkit megnyugtatok, hogy a PROMETHEUSt szinkronosan fogják adni a mozik.

 11. RAMBO: Öhm… oké! Szerintem ne itt éld ki a Prometheus-hoz fűzött szerelmi vágyadat, főleg ne rajtam (nem is ismersz). Amúgy az Avatart se láttam, igazából nem vagyok nagy Sci-Fi rajongó, de szeretem a műfajt a saját magam módján. Ha ezt nem vagy képes felfogni, akkor ne írogass másoknak tipikus: “nem szereti? most meg kapja” kommenteket. Tudom egy nagy bunkó vagyok, mert nem szeretem az e fajta filmeket, mint a Prometheus, de te meg nem szereted a Paul-t… számomra ez a film, úgy ahogy mondtad egy “űrlényes szarság” és akár mekkora sikere lesz, akkor sem lesz másképp. Szóval, ha sikerült felfognod, hogy csak a saját szubjektív véleményemet mondtam a filmről, ami a tiédtől teljes mértékben független, akkor tanulj egy kis tiszteletet aztán mélyedj el a bánatos gondolataidba az űrszemeteddel együtt. Köszönöm!

  ÉS IGEN A PAUL JOBB MINT EZ! HAHA! MOST BŐGD KI MAGAD!
  Amúgy remélem sikerült megértened mi a fenét is akartam írni az intelligencia szinted ellenére. A fogyatékos beszólásodról meg annyit, hogy tanulj meg írni, te fogyatékos.

  ozymandias : Nagyon szépen köszönöm a védelmet! 😀 😛

 12. Ridley Scottot imádom,a sci-fi előtt fejet hajtok,az alien lénnyel sosem birtam megbékélni.az érthető hogy scott visszatér a kezdetekhez.a végefelé mindenki hazatér,ahonnan elindult

 13. gab6r : mert aztán te sokkal értelmesebb vagy.. 😀
  ennyi erővel azt is le lehet oltani, aki azt írta,hogy “az évezred sci-fi je… ”
  “Te mekkora hulye vagy,uristen…meg be sem mutattak a filmet te marha”

  ennyi.. egyébként meg nem értem,hogy az miért olyan nagy gond,hogy nincs mindenki elájulva az Alien filmektől.. Ha valaki mást szeret, akkor már f.sz… ?! Értelmes emberek vannak.. mondjuk nem meglepő.

  További jó fikázást 🙂

  u.i.: elektrotank : ne foglalkozz a sok fogyatékossal, legyen saját véleményed, ami mellett kiállsz.. kitartást 😀

 14. Valaki őszintén véleményt nyilvánít erre elküldik a “jó édes…”tudjátok hova. Ez igen. Csak így tovább.

  Ami engem illet nagyon várom főként a story miatt mert Scott nem csak egy Alien filmet készített hanem egy olyan témát boncolgató filmet ami mindig is nagy kérdőjel volt, hogy honnan eredük hogyan jöttünk létre, evolúció stb… Engem leginkább ezen része érdekel a filmnek függetlenül attól hogy fikció.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..