Peter Jackson elismerte, hogy össze lett csapva A hobbit trilógia

Bár minden rendező ilyen kritikus lenne magával szemben...

0
1211

Bár az átlag mozinézők számára teljesen rendben volt, az Tolkien rajongóktól rengeteg kritikát kapott Peter Jackson A hobbit trilógiája, a rendező pedig a napokban a The Guardian-nak be is ismerte, hogy Guillermo del Toro váratlan visszalépése után sajnos nem volt maradt elég ideje rendesen előkészíteni a filmeket.

“A mikor Guillermo del Toro-nak távoznia kellet és beugrottam, hogy átvegyem az egészet, már nem tudtuk másfél évvel visszaforgatni az időt, és előröl megtervezni a filmet, amiről egészen más elképzeléseim voltak, mint neki. Egyszerűen lehetetlen volt, és ennek az lett a következménye, hogy úgy kezdtem bele a forgatása, hogy a film nagy részét elő sem tudtuk készíteni. Nincs storyboard-od, nincsenek látványterveid és ott vannak azok hihetetlenül komplex jelenetek, amiket ott helyben kell kitalálnod. Ha nem lenne mögöttem 25 év rendezői tapasztalat, teljes lehetetlenség lett volna. Az Hobbit elkészítése alatt egész végig éreztem, hogy nem vagyok a csúcson, hatalmas nyomás nehezedett rám.”

Panaszra azért így sem lehet oka a stúdiónak, a három rész, még ha részről-részre kicsit kevesebbet is, de összesítésben világszinten közel 3 milliárd dollárt hozott a konyhára.
Mi pedig köszönjük a beismerést és kívánjuk neki, hogy ez legyen a legrosszabb film a karrierjében…

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ