Bár pontosan még nem tudni, hogy a Batman Superman ellen – Az igazság hajnalában hogyan kerül a képbe Doomsday – látszólag Lex Luthor keze van a dologban – a karakternek kidolgozott háttere van a képregényekben, amit elolvasva rájöhetünk, hogy nem egy hétköznapi gonoszról van szó, a név egy szinte legyőzhetetlen szörnyeteget takar. A Zergnet most címszavakba szedte nekünk a legfontosabb információkat:

Ő ölte meg Superman-t

Doomsday-t leginkább arról ismerhető, hogy a képregényben 1992-ben megölte Supermant-t, ami anno akkora hír volt, hogy az összes vezető lap és hírportál a címlapján számolt be róla. A legszebb az egészben az volt, hogy gyakorlatilag mindenféle háttérsztori és előzmény nélkül bukkant fel, és egy rövid tombolás után végül a Daily Planet előtt szó szerint agyonverték egymást Superman-nel.

Az ősi Kryptonról származik

A harc után nem sokkal megérkezett Doomsday háttértörténete is: Doomsday eredeti neve Ultimate volt, és egy Kryptoni tudós hozta őt létre, sok-sok ezer évvel Superman megszületése előtt. A tudós teremtményét Krypton felszínére küldte, ami akkoriban tele volt halálos szörnyekkel, melyek rövid időn belül meg ölték. A teremtő azonban összegyűjtötte teremtményének maradványait, újra klónozta, és újra kiküldte a felszínre… Újra és újraéledve, minden korábbi tapasztalatával felfegyverkezve Ultimate egyre erősebbé vált, míg végül már ő lett az tápláléklánc csúcsa a bolygón. Később megölte saját teremtőjét is, és egy űrhajóval elhagyta Krypton-t.

Egész világokat pusztított el

Mielőtt a Földre érkezett, egész világok estek áldozatul Ultimate tombolásának, még a Zöld Lámpások is megpróbálták megállítani, ám nem jártak sikerrel. Egyszer a hatalmas Darkseid-del is tengelyt akasztott, ám az elmenekült előle, miután a bolygó, amiért harcoltak, megsemmisült. 3 évig tombolt a Calaton világban is, míg végül a királyi család minden erejét feláldozva létrehozott egy Radiant nevű lényt, ami képes volt szembeszállni és legyőzni a szörnyet. Ultimate leláncolt testét egy fémkoporsóba zárva az űrbe lőtték – majd végül a Földön kötött ki.

Félkézzel agyonverte ez Igazság ligáját

Amikor Doomsday kiverekedte magát a Földbe csapódott koporsóból, az egyik karja még továbbra a háta mögé volt láncolva, ám ez sem akadályozta meg benne, hogy rommá verje az akkori Igazság ligáját, amely tagjai a Guy Gardner nevű Zöld Lámpás, Booster Gold, Maxima, A kék csótány, Tűz, Jég, és egy Bloodwynd nevű fickó volt. Booster Gold-ot annyira megcsapta, hogy az csaknem az űrben kötött ki, ám szerencséjére a későn érkező Superman megmentette. Booster szavai “it’s like Doomsday is here” adták Ultimate új nevét. Sajnálatos módon a csapat, bár legyengítette és lelassította Doomsday-t, egyben kiszabadította a fogságból eddig leláncolt karját is, ezzel még veszélyesebbé téve őt.

Genetikailag gyűlöli Superman-t

Doomsday-t arra teremtették, hogy minden kryptoni életformát elpusztítson, ezért a korábbi hősökkel vívott harcaival ellentétben Superman nem menekülhet előle addig, míg valamelyik el nem pusztul. Vagy mindketten. Vagy…

Na jó, Superman nem halt meg

A harcot követően Superman-t eltemették, és 4 új hős vette át a helyét: egy klónozott tinédzser Superman, egy kiborg, egy acélruhás ember és “Krypton utolsó fia” (aki Superman agresszívabb és kegyetlenebb változatának tűnik). A sztori folytatásában kiderül, hogy utóbbi valójában Superman egy korábbi ellenfele, Eradicator, aki jó útra tért… és ellopta Superman testét, hogy egy regeneráló kamrába helyezze egy titkos erődben.

Hát persze, hogy Doomsday is életben maradt

A csata után a kiborg Superman egy olyan aszteroidához kötözte Doomsday látszólag élettelen testét, amelynek pályája távol esik minden lakott bolygótól. Az utolsó képkockákon azonban immár jól láthatóan életben van, és mániákus módon nevet, miközben egyre távolodik az űrben.

Az előzmények ismeretében nyugodtan kijelenthetjük: történjék bármi a Batman Superman ellen-ben, még hallani fogunk Doomsday-ről..

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Ha az igekötő közvetlenül az ige előtt áll, egybeírjuk, pl. Megkínálta.
    Ha az igekötő az ige után áll, különírjuk, pl. Kínáld meg!
    Ha az igekötő és az ige közé egyéb szavak kerülnek, akkor különírjuk, pl. Meg szeretnéd kínálni?

    Nem olyan nehéz ez, próbáld meg, emeli az oldal színvonalát!

  2. Ha jól értelmeztem a trailert. akkor Lex Luthor hozza létre Doomsday-t Zod testéből. Igy viszont semmi kötődése nem lesz a képregényes karakterhez és nem is a Kryptonról fog származni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ