A Disney legendás titoktartása miatt a tegnapi előzetesig igen keveset tudtunk a Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet szereplőiről, a közel 2 perces trailerből azonban jópár dolog kiderült róluk. Lássuk, mik:

Felicity Jones Jyn Erso-t alakítja

Az előzetesből megismerhettük Felicity Jones Jyn Erso névre hallgató karakterét, egy notorikus bűnözőt, aki úgy dönt, képességeit a Birodalom ellen harcolva fogja kamatoztatni. Állítólag a címben szereplő Zsivány egyes név őt takarja, nem pedig a SW történetéből jól ismert X-szárnyú alakulatot. Bár nem igazán élvezi a Lázadók bizalmát, minden jel arra mutat, ő lehet az egyetlen esélyük, hogy sikerre vigyék tervüket, a Halálcsillag terveinek ellopását. Első blikkre nem tűnik erőérzékenynek, de később kiderülhet róla, hogy az.

Ben Mendelsohn Birodalmi főadmirális lett

Ben Mendelsohn egy másik színész, akinek a pontos szerepét nem voltak hajlandóak elárulni, az előzetesből azonban kiderül, hogy ő lett a birodalmi flotta főadmirálisa. A Star Wars bővebb (könyves, rajzfilmes) univerzumában ugyan több főadmirálisról is hallhattunk (a leghíresebb talán Thrawn), de a mozivásznakon ő lesz az első, aki szerepel. Állítólag ő maga a film fő gonosza, és elszántan vadászik Jyn Erso-ra és Cassein Willix-re.

Donnie Yen durva arc lesz

Túl sokat nem tudtunk ugyan meg a Donnie Yen által megformált vak karakterről, annyit azonban igen, hogy a harcművész a filmben is elég kemény arc lesz – konkrétan egy bottal a kezében egyedül szétcsap egy komplett rohamosztagos alakulatot. Hogy milyen minőségben, azt nem tudjuk, de a lázadók oldalán áll, és könnyen lehet, hogy ő is egy kulcsfigura lesz majd a végső összecsapásban.

Forest Whitaker gőzünk sincs kicsoda, de kinézetre nagyon zorall

Csak pár pillanatra bukkan fel, de mégis ellopja a show-t a többi szereplő elől Forest Whitaker, aki ránézésre – és az eddigi pletykák szerint is – egyik oldalhoz sem tartozik. Ha tipplenünk kéne, egy jól felpáncélozott fejvadászra tennénk a voksunkat, a kérdés csupán az, vajon kire vadászik?

Egy újabb menő droidot is kapunk

Rengetegen keresték Alan Tudyk arcát az előzetesben, ám hiába – mint kiderült, a Firefly sztárja csupán motion-capture formában lesz jelen: egy új droidot személyesít meg, aki főképp Jyn társaságában látható pár röpke pillanat erejéig. Magas, szürkés-fekete színű, aránylag humanoid robotról beszélünk, ránézésére inkább katonai célokat szolgál, nem pedig tolmácskodik.

Újfajta rohamosztagosok is lesznek

A klasszikusok mellett több újfajta rohamosztagos is bemutatásra kerül az új filmben: a homokszínűt Scarab Trooper-nek, a feketét pedig Death Squad (azaz halálosztagos) Trooper-nek íhvják, de lesz még egy harmadik típus is, a Pinnacle Trooper, amiről nem tudjuk, hogy fog kinézni.

Visszatérnek az AT-AT-k

Talán a legnagyobb hűha-faktor az előzetesben a Birodalom visszavág óta nem látott AT-AT lépegetők megjelenése volt, amelyek egy kicsit magasabbak, karcsúbbak és designosabbak lettek elődjeiknél, de alapvetően azért nem változtak. Az ikonikus harci gépek feltehetően a végső nagy csatában fognak szerepet játszani.

A Halálcsillag eléggé késznek tűnik

A Halálcsillag elméletileg csak a 4. részben lesz bevethető állapotban, azonban az előzetesben meglepő módon gyakorlatilag teljesen késznek tűnik – ennek az a magyarázata, hogy a sztori ezen része mindössze pár hónappal (esetleg) héttel zajlik korábban, mint a már ismert folytatás. Mennyivel könnyebb lenne hőseinknek, ha nem hagynának minden az utolsó pillanatra!

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ