A rengeteg nehézség és fals információk ellenére minden jel arra mutat, hogy a Sony Uncharted filmje egész jó irányba kezd alakulni. A forgatókönyv végleges vázlata már kész – Joe Carnahan, a Fehér pokol író-rendezője készítette – és várhatóan nyáron már el is kezdik a film forgatását.
Carnahan nemrég a Comingsoon-nek adott interjút, amelyben beszélt róla, hogy egyáltalán nem fogta vissza magát a szkript készítése közben, úgyhogy nagyon úgy néz ki, egy remek, korhatáros akciófilm van készülőben.

“Nem fogtam vissza magam, amikor az Uncharted-et írtam. Olyannak írtam, amilyen a videójáték. A játék igen szabadszájú, és ezeket a dolgokat én teljes egészében megtartottam, határozottan nem egy PG-13-as filmnek szánom. Olyannak írtam, amilyennek lennie kell.”

A Deadpool anno bebizonyította, hogy a korhatárosra készült filmek is lehetnek elképesztően sikeresek, úgyhogy már csak a Sony döntésén múlik, vajon bevállalja-e a kockázatot.

Az Uncharted filmet a legtöbben az Indiana Jones-hoz hasonlónak várják, Carnahan szer .

“Nézzéték, én óriási Indiana Jones rajongó vagyok, de ez nem teljesen az a műfaj. Drake nem olyan srác, aki szereti a múzeumokat. Ő kincsvadász, nem pedig archeológus. Nem is úgy gondolkodik, mint Indiana Jones, nincs meg benne az archeológiába vetett hit. Sokban különböznek, és szükségét érzem, hogy ezek a különbségek kidomborodjanak. Szerintem Amy Hennig is így tett, amikor a játékot megírta. Drake-et sokkal inkább egyfajta anti-Indiana Jones-nak teremtette. Hogy egy példát mondjak, az első játékban egy kalóztámadást követően Drake és Sully otthagyja a francba Elenát. Indiana Jones sosem tenne ilyesmit. Ez egy igazi gaztett, és ezzel rögtön az elején tisztán láthatjuk, miféle srác ő. Véletlenül sem lehet összekeverni Jones-szal.”

Carnahan beszámolója alapján úgy tűnik, a Sony és a Naughty Dog ( a játék mögött álló cég) elégedett nem akarnak beleszólni az író munkájába, ő pedig nagyon nem fogja vissza magát.

“hagyják, hogy végezzem a dolgom. Azt hiszem, megírtam életem négy legnagyobb és legőrültebb akciójelenetét. A játékokat használtam alapnak, de nem vettem ki konkrét részt egyikből sem. Semmi értelme nem lenne egyszerűen átemelni részeket a játékból. Új dolgok kellenek, és én ezt is tettem. Óriási kihívás volt, de nagyon szórakoztató.”

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..