Már egy hónap sincs hátra a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet mozibemutatójáig, és javában dolgoznak a box-office elemzők azon, hogy vajon mekkora összegre számíthat a stúdió a film nyitóhétvégéjén.
Az film az első beérkezett becslések szerint ca. 130 millió dolláros bevételre számít az USA területéről az első hétvégén, ami egyik oldalról ugyan remek eredménynek számít, ám meg sem közelíti a tavaly bemutatott Star Wars: Az ébredő Erő sikerét, amely (egy kevés híján) gyakorlatilag egyetlen nap alatt termelt ekkora összeget, a teljes hétvége alatt pedig közel a dupláját, mintegy 248 millió dollárt hozott a kasszákba.
Ha a kalkuláció nagyjából helyesnek bizonyul, a Zsivány egyes az idei ranglistában az Amerika Kapitány: Polgárháború és a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala mögött fog végezni, de lehet hogy még a Szenilla nyomában is megelőzi.
Az elemezések persze tévedhetnek, sőt az elkövetkező három hét alatt még bőven változhatnak is a megjósolt számok, azonban elég elgondolkodtató, hogy az elemzők szerint vajon miért csökkent közel a felére a film iránt érdeklődők száma. Lehet hogy a tavalyi siker csupán a messzi-messzi hosszú-hosszú várakozásnak volt betudható?
Esetleg a rajongók mégsem úgy fogadták a filmet, hogy azt várták?
Kíváncsian várjuk, mi lesz a végeredmény.

12 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Számomra már nem vonzó a SW univerzum, pedig az első 6 rész nagyon tetszett. A 7. részt moziban láttam, de nagyot csalódtam a Disney féle történetben. Szerintem ez egy klasszikus univerzum hanyatlása minőség szempontjából.

 2. Teljes mértékben egyet értek az előttem szólóval.
  Borzalmas volt az Ébredő erő…majdnem kijöttem a moziból,csak azért néztem végig mert akikkel voltam azok várták,hátha jobb lesz a végén a film. Hát nem lett!

 3. Sajnos nagy divat lett utálni a Star Wars-t mostanában… Az Ébredő erő nem a legjobb Star Wars film lett, de a top 3-ban benne van az biztos. Bizonyos elemeken érezni, hogy biztosra mentek az alkotók nem mertek kockáztatni, de mikor elkezdik a gyűlölködők, hogy az új első résznél is rosszabb, hát azon csak szánakozni szoktam :D. A Zsivány egyes meg szerintem még ennél is sokkal jobb lesz. A Disney pénzeli Hollywood nagy részét, nekik köszönhetjük, hogy a Marvel univerzum így szárba szökkent. Lehet persze a képregényfilmeket is utálni (Haters gonna hate! ).

 4. Itt nincs szó semmilyen divat utálatról! Én is nagy rajongója vagyok az SW -nek gyermekkorom óta és az előzményfilmekkel sem volt gondom. Inkább mondanám azokat begyepesedettnek és miegymásnak akik az előzményfilmeket fikázzák. Sztem az első 6 rész mind nagyon jól sikerült és Lucas kezei alatt igenis minőségi filmek jöttek ki. Mind a 6 részt többször is meg lehet nézni és mindegyikben van valami különleges ami lenyomata, “főscene”-je a filmnek(durván fogalmazva). De én is azt mondom a dízni elbagatellizálja az SW-t és aranytojás tojó tyúkocskaként kezeli azt. “Mindegy hogy szar, csak sok legyen” alapon. “A közönség úgyis megnézi”, meg ilyesmi. Az igazság az, hogy óriási visszavonhatatlan hibát követnek el azzal, hogy csak úgy “megfejik” az egész SW-t mint 1 tehenez. Az eredmény meg nagyon gyenge!!!! Hogy a top 3 -ban benne van az Ébredő Erő? Nagyon kétlem!

 5. Ha elmondod nekem, hogy mi nem tetszett a 7. részben elhiszem, hogy a te esetedben nem divat utálat, de nem ér azt mondani hogy, mert Disney, meg hogy mert űrbázist robbantottak a végén (hisz a StarWars filmek többségének végén felrobban egy űrállomás, nem hold, űrállomás)

 6. Szerintem egész egyszerűen arról van szó, hogy a Zsivány Egyes egy spin-of, nem rántja be úgy be a fanatikusokat és a felszínes nézőket, mint ahogy azt az Ébredő Erő tette. Oké, itt mondjuk húzónévként szerepelhet Darth Vader felbukkanása, de nagyjából ennyi, ami egy átlag néző számára “érdekessé” teszi a filmet. Plusz tavaly a két évtizedes várakozás tényleg nagy szerepet játszott.

 7. Nem értem miért nem lehet újat kitalálni, ott van az egész galaxis, de mindig a halálcsillagot kell elpusztìtani. A 7.ben hiába mondják hogy nem az, de az. Csak nagyobb…

 8. Nem divat utálat nálam sem, ha már itt járunk… jó lenne ha nem általánosítanál kedves “5.” !
  Igenis a legrosszabb, leggyengébb SW film az Ébredő Erő és ezt mondom úgy,hogy a IV,V,VI részek a gyerekkorom részei voltak,amiket aztán milliószor megnéztem, majd később jöttek az I,II,III részek amik szintén rendben voltak! Személyes kivétel nekem Jar Jar Binks figurája aki nagyon nem illett oda az ügyefogyott ökörködéseivel egyik részbe sem,de ettől eltekintve nagyon jól sikerültek azok is.Többször nézősek lettek mint az elődjei.
  De ez a Ébredő Erő ez valami szégyen lett, mind a karaktereket tekintve mind az egész film felépítését nézve egy gyalázat az SW-re nézve. Nem vagyok se begyepesedett SW szuper/mega fan sem pedig utálkozó, egyszerűen ez az igazság a többi részhez viszonyítva a színvonalat.
  A manó fejű kis őrjöngő gyerek aki a gonosz akar lenni de Grincs-nek inkább elmegy egészen a homár kinézetű négerig(nem, nem vagyok homofób csak ez jött le nekem róla). A csajjal nem lenne baj még tulajdonképp ő a legjobb karakter és színész is,de ahogy halad a sztori (már ha volt bármi sztorija ennek a látvány orgiás zagyvaságnak) ott totál kinyírják mint SW Jedi karaktert a lányt is és egyszerűen nincs rá jobb szó röhejes lesz. Csak egy példa a sok közül, becsukja a szemét kinyitja és hopp már ő a szuper Jedi mester. Hagyjuk már…. Ez a fajta hozzáállás a képregény adaptációs marhaságokba elmegy,de nem egy SW filmbe.
  Nem áll szándékomba minősíteni senkit csak szerintem ez azoknak a gyerekeknek készült Disney lévén akik a mostani látvány popcorn értelme és súlya a sztorinak nulla kategóriájú filmeket szeretik. Szóval a top 3 -ba nagyon nincs benne, de még a top 3000-be se nagyon férne be az Ébredő Erő.
  Reméljük a Zsivány egyes jobb lesz,de én moziba biztos nem nézem meg ezek után, majd talán DVD-n, vagy letorrentezem esetleg. Ennyire kinyírták az SW-t már számomra sajna.

 9. Kedves “Ganta”

  “A manó fejű kis őrjöngő gyerek aki a gonosz akar lenni de Grincs-nek inkább elmegy egészen a homár kinézetű négerig”

  A gyűlölet őszinte azt látom, utálod a filmet mint Anakin a homokot. Azért elég keményen fogalmazol, de amiket írsz érveknek nem igazán mondanám… Egyébként sajnos, tényleg divat utálni a filmet…
  Félreértesz engem nem zavar ha valaki nem utálja, csak sajnálom (már a tényt, hogy sokan utálják nem az embereket), sőt kissé értetlenül állok…

 10. Jrex:

  Ezzel az erővel a háborús filmek, jó 90%-a alapvetően egymás koppintása… (mindnek a végén felrobbantanak valamit, hol hidat, hol náci bunkert stb.)

  Az viszont tény, hogy biztosra mentek az alkotók, így felhasználtak sok olyan elemet a film során, ami eddig már bevált ebben a világban. Ez szerintem a film legnagyobb hiányossága lett. Bízom benne, hogy az előző rész anyagi sikere után nagyobb szabadságot kapnak az alkotók.

  A Lucasozóknak csak annyit szoktam mondani, hogy a mester már nem akarta folytatni, így akik szívből utálják az új részt, tekintsék befejezettnek a történetet a VI. résszel.

 11. 5:

  – A háborús filmek nem egymás folytatásai, amiben mindig ugyan olyan támaszpontot pusztítanak el.
  – Az említett háborús filmek csak egy bolygón játszódnak, ráadásul egy viszonylag szűk időszakban. Nem az egész galaxisban….

 12. A Star Wars valóban egy egész galaxisban játszódik, de tulajdonképpen egy családi dráma háborús/fantasztikus köntösben 🙂 én sem azt vártam a filmtől hogy a végén halálcsillagot robbantanak, de nem is tartom akkor akkora hibának, hogy ezért minden idők kb legrosszabb SW filmjeként emlegessék ami viszont egyszerűen nem igaz (az előzmény trilógiánál bármelyik résznél jobb, szerintem)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..