snowden_ugy_belyeg1Mától látható a hazai mozikban Snowden címmel Oliver Stone legújabb filmje, amely a 2013-ban kirobbant nemzetbiztonsági botrány részleteit járja körül. A film igazi sztárparádét vonultat fel – a címszerepben Joseph Gordon-Lewitt nyújt lenyűgöző alakítást -, a téma pedig közérdekű, rendkívül fontos és benne minden egyes ember érintett: képet kaphatunk róla, hogy az amerikai kormány hogyan adott zöld utat nem csak a saját állampolgárainak, hanem kvázi a világon bárkinek a megfigyelésére. A témáról bővebben is olvashatunk Glenn Greenwald amerikai újságíró – igen, ő az, akinek alakja a filmben is feltűnik – könyvéből, A Snowden-ügyből, amely hazánkban a HVG kiadásában jelent meg.
A Cinetel és a filmtrailer.hu közösen indított nyereményjátékában a Snowden című film premierje kapcsán A Snowden-ügy című kötet két példánya kerül kisorsolásra!

2013 májusában Glenn Greenwald elindult Hongkongba, hogy találkozzon egy névtelen forrással, aki saját állítása szerint elképesztő bizonyítékokkal rendelkezik az amerikai kormány kiterjedt kémtevékenységéről. A 29 éves Edward Snowden a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) alkalmazottja volt, és az általa nyilvánosság elé tárt dokumentumok a közelmúlt történelmének egyik legnagyobb port felkavaró híre volt, ami igen heves vitákat váltott ki a nemzetbiztonság és az információs önrendelkezés kérdéseiről.
Greenwald most először illeszti egymás mellé az összes mozaikdarabkát, felidézi Hongkongban töltött eseménydús tíz napját, megvizsgálja a The Guardianban közölt tudósításaiban már körbejárt megfigyelési tevékenység szélesebb összefüggéseit és következményeit. A szerző vadonatúj információkkal szolgál az NSA példátlan visszaéléseiről a személyesen Snowdentől kapott és korábban sehol máshol nem publikált dokumentumokkal támasztva alá állításait.

Hogy te legyél a a szerencsés nyertesek egyike, küldd el a cikk végén feltett kérdésre adott helyes választ “Snowden” tárggyal 2016. szeptember 23. (péntek) éjfélig a nyeremenyjatek.filmtrailer@gmail.com e-mail címre. A sorsolást követően a nyerteseket e-mail-ben kiértesítjük, és postán kapják meg nyereményüket.

A kérdés:
Melyik magyar találmány játszott szerepet az adatok kiszivárogtatásában?

A) Golyóstoll;
B) Helikopter;
C) Rubik-kocka;


Snowden szinkronos előzetes


NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ