Star-wars-kiemelt
 • 2012-ben George Lucas 4 milliárd dollárért eladta a LucasFilmet a Walt Disney-nek…
 • …akik a hosszúra nyúlt várakozás után végre tovább folytatták a messzi-messzi galaxisban zajló történetet…
 • …de nagy ívben leszarták az egész világ megalkotójának összes tanácsát és ötletét, amit a folytatás elkészítésére vonatkozólag adott nekik.

Az eredmény pedig minden idők eddigi legeredményesebb filmje lett, ami hihetetlen gyorsasággal megdöntötte az összes létező bevételi rekordot (Amerikában már az Avatar-t letaszította a trónjáról). De vajon tényleg a Disney alkotott ekkorát, vagy csupán arról van szó, hogy a sok(száz)milliós rajongótábor már annyira éhezett a folytatásra, hogy bármit megnézett volna, amit Star Wars néven a mozikba küldenek?
A kérdés jogosságát mi sem igazolja jobban, mintsem hogy a Star Wars: Az ébredő Erő egyszerre nyerte el az oldalunkon meghirdetett 2015 legjobb filmje és a 2015. legnagyobb csalódást okozó filmje szavazások első helyét, de szinte nincs is olyan Star Wars-szal kapcsolatos cikkünk, amelynek kommentjei közt ne hallatná hangját valamelyik rajongó, aki szerint rettenetesen elrontották az oly régóta várt folytatást.
A nagyobb külföldi oldalakon szintén hasonló a helyzet, egy igen elszánt rajongó, Yuri Luiz egyenesen petíciót kezdett el gyűjteni Kathleen Kennedy, a Lucafsilm új elnöke felé, amelyben arra kéri őt, hogy ha mást nem, az új trilógia zárórészét had rendezze meg George Lucas.
Ti mit gondoltok, jót, vagy rosszat tett a Disney a Star Wars-szal? Visszadnátok George Lucas kezébe az egészet, vagy jó így, ahogy van?

14 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Egyértelmű: Igen! De legalább a tanácsait elfogadnák. Olyan érzésem van, hogy a Walt Disney csak tömegfilmeket gyártana belőle, és ez az első rész is ilyen volt. Sajna! És igen minden rajongó így is úgy is megnézi, de a végeredmény nem volt valami frenetikus kiugró számomra (sem)!

 2. Rendben volt a film, voltak hibái, de aki szerint szar volt hááát nem tudom mit nézett. Sokak szerint azért volt remake mert űrállomást robbantottak a végén, szerintem ennyi erővel akkor minden háborús film remake… Én személy szerint kétszer láttam, nekem hozta a kötelezőt.

  Talán elvitte kicsit a hype és a “túlzott” elvárások miatt, páran csalódottan jöttek ki a moziból. Az is igaz, hogy ha valami ennyire sikeres bizonyos körökben kimondottan divatos fikázni.

 3. Az új Star Wars csak egy jó tévéfilm lett. A Star Wars MOZIFILM , még messziről sem ilyen , nem beszélve a történetről. A dizni biztos csak a szeme előtt guruló dollárokat látta ahogy tódulnak felé , nem érdekelve az a tény hogy mit kellene csinálnia. A nézők 50 százalékának tetszett a film , a többi meg kit érdekel. Százszor inkább Lucas csinálja mint a kretén dizni , csak a jar-jar szerű szintén kretén dolgokat kell mellőznie. Nekem az új rész nem Star Wars , és nem is lesz soha. A klónok háborúja rajzfilm sorozat is sokkal jobb volt ennél a moziba került förmedvénynél.

 4. Han Solot megölik , Leia-ra rossz ránézni , Luke depressziós , a történet óborzalom , innováció helyett ökörségeket raktak a filbe… NA NEHOGYMÁR!!! Sok embernek meg tetszik , hi hi hi , nem akarok bántani senkit , de ez a film egy nagy nulla.

 5. Szerintem csak a folytatás / következő rész után lehet komoly következtetéseket levonni.
  Vannak olyan dolgok amikre nem kaptunk választ, ha ezt rendberakják és logikai bukfencet nem követnek el akkor máshogy fogjuk látni.

 6. Nekem az jött le hogy Az Ébredő Erő nagy mértékben az igazi rajongóknak készült. Sok új szereplő, új felállás és a régi karaktereket is vissza kellett hozni, egyszóval hatalmas elvárások voltak a filmmel szemben. Az elvárásokat szerintem is csak a kötelező szintjén tudta hozni a film, bár sokakkal ellentétben én nem úgy ültem be rá hogy az évezred filmjét szeretném látni, én csupán egy újabb fejezetet szerettem volna megnézni a SW történetből. Így nekem tetszett a film. És hogy a Disney kretén? Pffff. Szerintem a Disney mindig is egy minőséget képviselt a családi filmek és a rajzfilmek területén is. Hogy a SW jogai hozzájuk kerültek? Inkább annak kellene szerintem örülni hogy így legalább valamerre elindult a történet és nem kell évtizedeket várni még egy filmre. Amúgy szerintem így a folytatás még nagyobbat fog majd ütni. De meglátjuk.

 7. Sajnos csalodas volt a film szamomra. Lucast igen is vissza kene engedni a terepre, mert O alkotta.
  Egy hisztis ember a gonosz? Kesz borzalom!!!
  Csinaltak valamit, mert a rajongok mar eheztek a folytatasra. Inkabb vartak volna meg, es akkor lehetett volna jobb filmet csinalni.
  Egy biztos a filmmel kapcsolatban: Biztosan biztosra mentek a keszitok. Tudtak, hogy nem lesz bukas mivel szep rajongotabora van Star Warsnak. Lehet csak izelito volt az ez a resz, es majd a kovetkezoben javitanak a hibakon.

 8. Na ja , nem is kretén a dizni , csak akkor ha egészen véletlenül Star Wars-ról van szó. Családi film , rajzfilm , mindegy merre megy a Star Wars története , csak arra nem amerre kellene , arra nem megy.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ