A legtöbb stúdió komoly erőfeszítéseket tesz érte, sőt akár komplett jeleneteket is kivág/újraforgat a filmjéhez, hogy az MPAA véletlenül se tegye azt az R-Rating, azaz a 17 éven aluliaknak csak szülői felügyelettel megtekinthető kategóriába – jellemzően csak a kemény thrillerek, horrorfilmek, illetve a kifejezetten szexuális tartalomra bazírozó filmek kapják meg ezt a kategóriát. A tét igen magas, hiszen súlyos dollármilliók függenek attól, mekkora közönség számára elérhető az adott alkotás – egy 100 millió dollár feletti költségvetésből készült filmnél már igen nagy a valószínűsége, hogy a korhatár miatt leszűkült nézősereg nem fogja visszahozni a film magas költségeit.
A 20th Century Fox azonban húzott egy merészet, és a február első felében mozikba kerülő Deadpool képregényadaptációnál megengedte a készítőknek, hogy korhatárosra készítsék a filmet. A rajongók egy része persze örül neki, hogy teljes egészében élvezheti a meglehetősen extrém karakter fizikális és verbális durvaságát, azonban az első aggasztó jelek is megjelentek.
Az egyik ilyen egy, a közelmúltban indult petíció volt, amelyben a rajongók egy (nyilván a fiatalabb) része azt követelte hogy készítsenek a filmből egy korhatár nélkül megtekinthető változatot. Ebből már felmérhető, hogy a stúdió jóval nagyobb közönséget is elérhetett volna, mint amit fog. A másik, az előbbinél jóval aggasztóbb hír azonban az, hogy a kínai kormány úgy döntött, nem is engedi be az országba a filmet – ez bizony már komoly és kézzelfogható veszteség az alkotóknak: a Bosszúállok: Ultron kora például 240 millió dollárt hozott a konyhára kizárólag a kínai vetítésekből.
Kíváncsiak vagyunk rá, hogyan alakul a film további sorsa.

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. ez nevetséges kínában vessenek magukra az emberek,szerintem ez a film akkor is jól fog szerepelni mint bevételi statisztika alapján,mint nézettségi statisztika alapján is.

  2. Hihetetlen!
    Végre itt egy film, ami úgy készült el, ahogy annak lennie kell, erre máris támadják a hülyeségeikkel. Pont emiatt nincs szinte egyáltalán korhatáros film, pedig rengeteg, már megjelent filmet meg lehetett volna csinálni sokkal jobban, korhatárosan. Könyörgöm, hiszen ez a film lényege, mi értelme, ha figyelembe kell venni a kölyköket, meg azon aggódni, be jön-e elég pénz. Most akkor a bevétel a lényeg, vagy a film értéke? Nyilván a bevétel is fontos, de arra ott van 100 másik animációs, meg családi film. Manapság nem kell félteni a nagy filmstúdiókat, van ott lé bőven.
    Nem azt mondom, hogy nyomatni kell a felesleges brutalitást, de ha már egy ilyen sztorit visznek filmre, adják meg a módját, ne hódoljanak be a popkultúra silány, közhelyes értékeinek, hanem igenis merjék úgy megalkotni a filmet, ahogy annak a története megköveteli. Pl. egy rozsomák film is lehetett volna sokkal durvább.
    Ott van az Alien vs. Predator 2, ami keresztül húzott mindent a brutalitásával, de így volt jó, még ha a film maga annyira nem is.
    Inkább kivágnak jeleneteket, meg cenzúrázzák, önmaguk munkáját lövik ezzel fejbe. Őrület. A népnek igenis kellenek az ilyen filmek, ne csak bohóckodó csihipuhi legyen, sérthetetlen karakterek között, akik elfelejtenek vérezni. Merjék megalkotni azt a filmet, és úgy, ahogy elképzelték, és ne pedig a minél nagyobb közönséghez való eljutás legyen a cél. Hiszen akkor hol marad az eredetiség…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ