Mel Gibson újra rendez! A Hacksaw Ridge főszerepében Andrew Garfield lesz látható. Kép.

1
593

Hacksaw-RidgeMel Gibson nem tartozik a túl termelékeny rendezők közé – utoljára a 2006-os Apocalypto-t láthattunk tőle – azonban amikor végre kijön tőle egy film, az általában hosszú ideig beszédtéma lesz a médiákban. Legújabb filmje, a Hacksaw Ridge megtörtént esetet dolgoz fel, középpontjában pedig egy Demond Doss nevű fiatal srác áll, akit a II. világháború idején 23 évesen besoroztak, ő azonban megtagadta a fegyveres szolgálatot. Némi huzavona után Doss szanitéc lett, a háború végén pedig az Egyesült Államok kongresszusa a legkomolyabb kitüntetéssel, a Becsület érdeméremmel tüntették ki a harcvonalban tanúsított bátorságáért és önfeláldozó magatartásáért.
A film főszerepét Andrew Garfield fogja alakítani, ám a kisebb szerepeket is remek színészekre bízták: Vince Vaughn, Sam Worthington, Luke Bracey, Rachel Griffiths, Teresa Palmer és Richard Roxburgh mellett még Gibson fia, Milo is felbukkan a filmben.
A film forgatókönyvét a Robert Schenkkan és Randall Wallace írta, utóbbi nevéhez fűződik a Rendíthetetlen is.
Minden egybevetve egy mind vizuálisan, mind történetében igen erős filmet várhatunk, amellyel Gibson (ismét) alaposan felkavarhatja a filmes szakmát.1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ