A Universal és Legendary közös produkciójában készült Warcraft mozifilm elég felemás eredménnyel zárta a mozis karrierjét: Amerikában mindössze 47 millió dolláros jegyeladással gyakorlatilag megbukott, ám az egyéb területekről érkező bevételekkel összesítésben 386 millióig jutott, ami a 160 milliós büdzsé tekintetében ha nem is kirobbanó módon, de sikernek könyvelhető el.
A jövő hónapban aktuális Blu-ray és DVD megjelenés kapcsán Duncan Jones elárulta, hogy bár korábban emlegetett egy 40 perccel hosszabb rendező változatot is a filmből, ez egészen biztosan nem fog a nagyközönséghez eljutni. Hogy miért nem? Természetesen a pénz miatt. Bár az említett 40 percnyi anyag le van forgatva, sőt talán össze is van vágva, az igen drága digitális utómunkákat még nem végezték el rajta, a stúdió pedig nem bízik benne, hogy a rendezői változattal beérkező plusz pénz fedezné az ezzel kapcsolatos kiadásokat.
A másik érdekes pletyka a Warcraft 2-vel kapcsolatban, hogy lehet, hogy nem is az amerikai közönségnek fog készülni, sőt talán az ottani mozikba sem jut el. Ha azt nézzük, hogy a teljes bevétel több mint a fele (220 millió) Kínából jött be, van benne logika.
A The Wrap Sky Moore-t kérdezte meg a dologról, aki már több amerikai-kínai kooprodukcióban közreműködött.

“Ki mondta, hogy amerikai színészek kellenek bele? Gyanítom, hogy a folytatás sokkal kína-centrikusabb lesz. Nagyon valószínű, hogy itt be sem fogják mutatni.”

Sajons a folytatással kapocslatos hírek egyike sincs még megerősítve, de reméljük, hogy hamarosan hivatalos forrásból is érkezik némi infó.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ