Már négy év telt e azóta, hogy az Alkonyat – Hajnalhasadás 2. része lement a mozikban, és bár voltak pár pletyka róla, hogy Bella és vámpír/farkasember barátai visszatérhetnek a vászonra, semmilyen konkrét lépés nem történt a világszinten 3.3 millárd dollárt termelt franchise folytatását illetően.
Patrick Wachsbergert, a Lionsgate társigazgatóját a napokban újra megkérdezték, hogy áll az Alkonyat folytatás szénája, ő pedig a következőt válaszolta:

“Lehetséges. Nem biztos, de elképzelhető. Stephenie Meyer-en múlik. Ha el akar mesélni egy újabb történetet a karakterekről, mi itt vagyunk neki.”

Stephenie Meyer tavaly, az első Alkonyat könyv megjelenésének 10. évfordulójára kiadott ugyan egy új könyvet Life and Death: Twilight Reimagined címen, ez azonban semmiképp nem tekinthető folytatásnak, gyakorlatilag az eredeti Alkonyat sztori átirata a nemek/nevek és szerepek felcserélgetésével.
Jópár példát fel tudnánk hozni rá, hogy az ilyen sorozatok könyv nélkül s tovább tudják élni életüket (lásd Legendás állatok és megfigyelésük, a Harry Potter spin-off-ja, aminek már a folytatása is be van tervezve) , azonban úgy tűnik, a Lionsgate-nek nincsenek ilyen szándékai az Alkonyattal. Marad tehát a várakozás….

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ