A Lucasfilm Disney általi felvásárlása után egy darabig úgy tűnt, hogy George Lucas a folytatásokon is ott hagyja majd a kéznyomát, azonban a Star Wars: Az ébredő Erő bemutatója után kiderült, hogy a Kathleen Kennedy vezetésével felállított új stáb egyáltalán nem volt kíváncsi az univerzum megalkotójának elképzelésire, és teljesen kizárták őt a munkafázisokból. Mark Hamill, akinek az eredeti trilógiában volt szerencséje Lucas-szal együtt dolgozni, azt kívánja, bárcsak ne így alakultak volna a dolgok.

“Azt kívánom, bárcsak jobban elfogadták volna az útmutatását és tanácsait. Azért mondom ezt, mert neki is volt egy elképzelése a 7., 8. és 9. részre. Egy teljesen másfajta, mint amit ők csináltak.”

A Star Wars: Az utolsó Jedik promóciós körén járva elég kritikus szavak ezek Hamill-tól, de a sztár azért elismeri az új részek sikerét is:

“De nem akarok beleköpni senkinek a levesébe. Voltak az eredeti részek, aztán az előzmények. Ez mind George-é. Most pedig van egy új generációnk, és amennyire én látom, (a franchise) sikeresebb, mint bármikor.”

Az új Star Wars filmek anyagi sikerét senki sem tudja elvitatni a Disney-től, más kérdés azonban, hogy a hardcore SW rajongók elég kritikusak a folytatásokkal szemben.
Ti kíváncsiak lennétek rá, George Lucas hogyan képzelte el a folytatást?4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. “szeki” Te nem tudom hol élsz. Mindenki savazza az első 3 részt ,hogy jar jar meg stb….. Sztem meg tökéletes volt mind a 3 film amit többször is meg lehet nézni. A mai kor technikájával 3 “premier” filmet csinált ami nagyon jó lett. Az első kicsit “vicces” (jar-jar figurája) könnyedebb film volt ami Anakin gyerekkorát mutatja be. Ehhez pontosan jól illet ez a könnyedebb stílus ami persze azért nem ütött át gyerekfilmbe. Ezután egyre sötétebb és komorabbá vált aminek a tetőfokán megszületett Darth Vader. Többször le akartam már írni, hogy amikor Ti is néztétek a klasszikus trilógiát 20 – 30 éven át és a szereplők a “legendás korról” jedik, háború, Anakin Dart Vaderré válása …. stb, hogy jelent meg a képzeletetekben? Ha valaki a legendás korokról stb…. beszél a képzelete sokszor kiszínezi, felnagyítja ezeket a történeteket (mivel így tudja elképzelni) és ez a 3 előzményfilm teljesen megfelelt ezeknek a kívánalmaknak. Legendás harcosok, háborúk, helyek történetek, akciók….stb. Szóval hagyjuk már ezt a sok marhaságot, hogy így meg úgy rossz. Én is rengeteg folytatást meg filmet láttam és higgyétek el az előzményfilmek sem lógnak ki a sorból!!! Amikor kijöttem a moziból bármelyik rész után….. hát… huha! De ez a mostani “dízni mindegy hogy szar csak sok legyen” 7 résznél kijöttem és azt éreztem, hogy ez 1 kalap fos. De tényleg! Csináltak a premier filmből egy tévéfilmet. Hát és a casting….. 😀 🙂 Borzalom. Mindenki mondja hogy “jó vót mert olyan volt mint az Új remény” végre a régi meg st… . Hát ja csak most 2017 írunk és azóta eltelt 1 pár év. Persze mindenki szereti valamilyen módon visszakapni gyerekkora nagy filmjét vagy hasonló motívumokat látni benne, persze én is. Nem akarom én sem, hogy teljesen más “vázlatot” kapjon a film, de nem akarom látni ugyanazt,és főleg nem akarom látni kb akkori 40 éven ezelőtti szinten a filmet. egy sző mint száz sajna az a helyzet, hogy Lucas sokkal jobban meg tudta volna csinálni ezeket a filmeket sztem!!!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..