Immár hivatalosan is megerősített tény, hogy a Disney felvásárolta Rupert Murdoch médiabirodalmát, a 21 Century Fox-ot, méghozzá elképesztő összegért: az átvállalt tartozásokat is beleszámítva 66 milliárd dollárért ami kb. Magyarország GDP-jének a fele.
A megegyezés szerint a Disney tulajdonába került a 20th Century Fox film és tv stúdió, a Fox 22 regionális sportcsatornája, az FX kábelportfólió, a National Geographic, és egy nagy rakás kisebb-nagyobb egyéb szolgáltatás, amit felsorolni is nehéz lenne.

Minket filmrajongókat természetesen elsősorban az érdekel, milyen filmes franchise-ok kerültek a stúdió birtokába, illetve hogy mihez szándékozik ezzel kezdeni a stúdió – utóbbiról persze korai lenne még nyilatkozni, de néhány franchise-ot – pl. Deadpool– illetően elég nagy a riadalom a rajongók körében, hogy mi fog történni kedvencükkel, azon jelen pillanatban még úgy tűnik, nem fognak drasztikus módon beavatkozni a korhatáros franchise sorsába.
De lássuk először, hogy a felvásárlással milyen nagyobb franchise-ok kerültek a Disney tulajdonába:

– Avatar
– Star Wars (régi filmek jogai, az újak a Lucasfilmmel már amúgy is náluk voltak)
– Die Hard
– X-Men
– Fantasztikus Négyes
– Kingsman
– A majmok bolygója
– Alien
– Predator
– A függetlenség napja
– Harcosok klubja
– Reszkessetek, betörők
– Éjszaka a múzeumban
– Az útvesztő
– Jégkorszak
– Alvin és a mókusok
– Doktor Dolittle
– Percy Jackson
– Narnia krónikái1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..