Magyarhangya – a független filmek szerelmeseinek

1
44

magyarhangyaA független filmgyártás nehezen elérhető alkotásai után érdeklődő közönség számára remek megoldást dolgozott ki a magyarhangya mozgalom, amely Európában elsőként Magyarországon indítja el közösség alapú filmforgalmazási modelljét, melynek egy része egy új típusú mozibérlet rendszer, a hangyaPASS.
A mozgalom létrejöttének fő oka a film- és kultúraterjesztési modellek válsága, mely következében a független filmforgalmazók ellehetetlenültek. Az magyarhangya mozgalom első lépésben egy 6 vadonatúj fesztiválnyertes film megtekintésére jogosító mozibérletrendszert dolgozott ki, amely közösségi alapokon kerül forgalmazásra. A filmeket egyetlen alkalommal lehet megtekinteni az ország közel 20 városában egy időben. A filmek előtt a magyarhangya bemutatja annak a 18 filmnek a trailerét, melyek közül a közönség megszavazhatja a következő 6 filmet, melyeket az év második felében mutat be hasonló rendszerben a magyarhangya. A filmek bemutatóit exkluzív események kísérik.
A hangyaPASS bérlet bevezetését a Mozdulj meg a mozidért kampány kíséri. A kampány célja, hogy felrázza a gazdasági és állami szférát, hogy a kultúra támogatása és finanszírozása sokkal egyszerűbb eszközökkel is megoldható, mint az eddigi bonyolult finanszírozási rendszerek. Az olcsóbb bérletárak érdekében lokális szponzorációs kampányt hirdet a magyarhangya, melynek keretében helyi cégek és szervezetek támogathatják saját városuk moziközönségét és kulturális rendezvénysorozatát.

További információt a magyarhangya facebook oldalán találtok.


1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..