Tavaly júliusban, a Mission: Impossible – Titkos nemzet bemutatóját követően még az a hír járta, hogy idén nyáron akár el is kezdődhet a forgatása a hatodik résznek. Az azóta eltelt egy évben megtudtuk, hogy a franchise történetében első alkalommal visszatér az előző rész rendezője, Christopher McQuarrie, valamint, hogy Rebecca Ferguson is újra szerepelni fog a filmben. A forgatás kezdetéről azonban semmi hír nem érkezett.
A Deadline információ szerint a Paramount Pictures egy ca. 15-20 emberből álló csapatot foglalkoztatott, hogy kezdjenek el dolgozni a vizuális effektek tervezésén, Tom Cruise és Christopher McQuarrie pedig már ki is dolgozták a film vázát. Ennek ellenére tegnap reggel a korábban említett csapat azt az utasítást kapta, hogy azonnal álljanak le a munkával.
A cikk két eltérő magyarázattal is szolgál: az egyik szerint a Paramount szeretné, ha a gyártásban résztvevő személyek és cégek átgondolnák és lecsökkentenék a produkció előrekalkulált költségeit, a másik szerint azonban Tom Cruise jelentette be az igényét egy, az eddiginél jóval magasabb összegre (állítólag a Múmia reboot főszerepéért jóval többet kap az Univesal-tól), a stúdió pedig úgy döntött, leállítja a munkálatokat, amíg biztosan nem sikerül megegyeznie a sztárral.
A Mission: Impossible – Titkos nemzet tavaly 150 milliós büdzséből ca. 682 milliós bevételt ért el, úgyhogy várhatólag hamarosan meg is fognak egyezni…

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ