Zack Snyder rendező nemrégiben elárulta, hogy készített egy rendezői változatot is a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala-ból, ami sajnos a mozikban nem lesz ugyan látható, azonban a remek hír az, hogy korhatáros – R-rated -, valamint fél órával hosszabb, mint a jövő héten debütáló eredeti film. A rendezői változatban lesz egy extra karakter is, Jena Malone, akit a mozis változatból teljesen kivágtak.
A rendező a THR-nek beszélt a projektről:

“[A DVD változat] fél órával hosszabb, néhány ezek közül a plusz jelenetek közül a korhatár miatt került ki az filmből. Nem előre tervezett dolgokról beszélünk. Olyan anyagok ezek, amiket, amikor betettem a filmben, és az MPAA megnézte, az “Ó, na most korhatáros lett a film” üzenetet kaptam vissza. Mellesleg, nem igazán durva korhatáros dolgok. Nincs benne meztelenség. Egy kicsit talán erőszakos. Épp csak, amennyire kell.”

Deborah Snyder, a direktor felesége és producertársa gyorsan leszögezte, hogy az R-rated Batman Superman ellen-nek semmi köze sincs a Deadpool közelmúltban aratott sikeréhez. A korhatáros változat hallatán sokan aggódni kezdtek, hogy vajon nem lesz-e túl “komoly” a film a képregényes műfaj mércéihez – Deborah a válaszban A sötét lovag-hoz hasonlította a filmet:

“Visszatérnék A sötét lovag körüli vitákhoz: Tényleg rossz dolog ez? Miért lenne az? Egyszerűen megadtam a megérdemelt súlyt a történetnek. Ettől függetlenül még mindig a kék-piros ruhás srác fog harcolni a fekete ruhással. A film szórakoztató, Batman pedig megküzd Superman-nel. Ha ez szerinted nem elég izgalmas, akkor valami baj van veled.”

Mit gondoltok, jó ötlet volt korhatáros változatot is készíteni a filmből?

2 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ