A Batman Superman ellen mozibemutatója után pár hónappal már lehetett tudni, hogy a denevérembert alakító Ben Affleck fogja elkészíteni a soron következő Batman filmet (időközben címet is kapott: The Batman). Az eltelt időszakban túl sokat nem hallottunk róla, hogyan haladnak a film körüli munkálatok, ma azonban egy elég fura, és sajnos nem túl biztató beszámolót kaptunk Bret Easton Ellis-től, aki kapcsolatban van több, a filmen dolgozó emberrel.
Lássuk, mit mondott az Amerikai Psycho rendezője:

“Többen is mondták nekem, hogy nagyon komoly problémák vannak a forgatókönyvvel. A vezetők, akikkel együtt ebédeltem, sokat panaszkodtak a Batman filmen dolgozó emberekről. Mesélték, hogy elmentek a stúdióba is, és mondták, hogy “nézzék, ez a forgatókönyv egy… Itt van 30 dolog, ami rossz benne, de ki tudjuk javítani.” És a stúdió vezetői erre azt válaszolták: “Egyáltalán nem érdekel minket. A közönség 70%-a úgysem angol nyelven fogja nézni, szóval ezek a dolgok, amiket felhoztatok, egyáltalán nem számítanak.”

A Batman Superman ellen negatív kritikai fogadtatásában nagy szerepet játszott, hogy a sztori és főképp a párbeszédek több sebből véreztek. A kritikák ellenére azonban a film igen jól hozott a konyhára, és úgy tűnik, a Warner Bros.-t ez az egyetlen egy dolog érdekli, a többre magasról lesz. A szakembergárda pedig teljesen tehetetlen, hiszen Ben Affleck forgatókönyvíró/rendező/főszereplőként a teljes kreatív kontrollt magáénak tudhatja, két Oscarral a zsebében pedig nehéz vitába szállni az elképzeléseivel.
Reménykedjünk, hogy azért nem cseszi el teljesen az egyik legnépszerűbb szuperhős új filmjét.

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Komolyan, ennél jobban el lehet rontani szuperhős filmet, mint a BvS-t?? Sztem Ben Aflecknek, ez is menni fog…Azt hiszem beteszem a Sötét lovag triológiát….

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ