A StarWarsLeaks Reddit oldalán a napokban egy igen nagy port kavart poszt jelent meg – állításuk szerint nem más, mint a jövő decemberben mozikba kerülő Star Wars VIII kiszivárgott forgatókönyve jutott a kezükbe, és nem is voltak restek megosztani pár dolgot az egészen elképesztő fejleményeket tartalmazó írásból. Persze semmi garancia nincs rá, hogy nem csupán a fantáziájuk lódult meg kicsit a srácoknak, de minden esetre erős a SPOILERVESZÉLY:
Szóval, a film címe állítólag Star Wars: Echoes of the Dark Side, azaz A sötét oldal visszhangja lesz.
Az állítólagos sztori: Rey Luke Skywalker (Mark Hamill) mester irányításával elkezdi Jedi kiképzést, eközben Poe Dameron (Oscar Isaac) és Finn (John Boyega) egy látszólag gyönyörű városban találják magukat, amely sötét és gonosz titkokat rejt magában. Később mindketten Kylo Ren fogságába esnek, aki őket akarja felhasználni, hogy előcsalja Rey-t önkéntes száműzetéséből, és revansot vegyen a korábban elvesztett csatáért – állítólag össze is fognak csapni a filmben.
A cikkben Luke száműzetésének oka is kiderül, bár ezt nagyjából ki lehetett következtetni az első részből is: Snoke nagyvezér átcsábította a sötét oldalra Kylo Ren-t, és lemészároltatta vele Luke Jedi tanítványait, azonban Luke és néhány tanítvány túlélték az esetet. Ezek egyikre maga Rey is, akit saját életének védelmében Luke vitt a jakku bolygóra (és valószínűleg eljedizte a memóriáját is). Rey anyja is meghalt a támadás alatt.
A legnagyobb meglepetés azonban az, hogy

Rey valójában nem más, mint Luke apja

Igen, nem elírás, sőt, magyarázat is van rá: Rey tulajdonképpen Anakin Skywalker reinkarnációja. Luke azért vonult vissza az első Jedi templomba, hogy jobban megértse az Erő működését, és eközben rájött, hogy a “kiválasztott” lelke minden egyes alkalommal újraszületik, amikor az Erő kibillen az egyensúlyból. Rey ráadásul Anakin-hoz hasonlóan hímtag közreműködése nélkül fogantatott, a Midichlorianok, azaz “az erő gyermeke”.

Az írás szerint Luke eléggé hezitál a kiképzést illetően, mivel a kiválasztottban minden esetben igen kaotikus az erő, és kemény küzdelmeket kell vívnia azért, hogy megmaradjon a világos oldalon – Luke pedig nem szeretne egy új Darth Vader-t szabadítani a világra.

A posztban fény derül Benecio Del Toro karajterére is, aki egy Lord Vikram nevű Új Köztársaságbeli vezetőt alakít, aki komoly harcot vív Leia Organa-val, aki háborút akar indítani Az első Rend ellen. A konfliktus fő oka az, hogy a Halálcsillag megsemmisülése után a Galaxis sok részével megszakadt a kommunikáció, Vikram pedig mindenképp helyre szeretné állítani ezeket a kapcsolatokat, mielőtt harcba indul – ellentétben Leia-val, aki szerint most rögtön támadni kellene. A másik újonc, Kelly Marie Tran Leia asszisztensét, Chala-t játssza, aki Finn szerelme lesz, és ennek komoly szerepe lesz a későbbiekben.

A szövetséget ugyanis egy hatalmas pajzs óvja Az Első Rend támadásaitól, és amikor rájönnek, hogy Vikram csapatában egy áruló van, Leia átveszi a Köztársaság irányítását, és Finn-t bízza meg a pajzs kulcsának őrzésével. Csakhogy kiderül, hogy rossz embert kaptak el, és az áruló mindvégig Chala volt. Hoppácska…
A többit már ti is kitalálhatjátok…

5 HOZZÁSZÓLÁS

 1. tuti hülyeség, mivel már a VII. rész lőtt kijelentették, hogy feledésbe viszik ezt a “Midichloria” baromságot és visszatérnek az eredeti verzióhoz az erővel kapcsolatban.

 2. Ez valahogy nekem sem hihető. Anakin lelke szerintem békében elvan Yoda, Obi Wan és a többi jedi mester között. Belehozni ilyen lélekvándorlásos hókuszpókuszt, már túlzás. Azt, ha mégis igaz, Leia és Luke apának, Kylo Ren meg nagyapának fogja hívni Reyt?? Azért elég nonszensz lenne. 😀

 3. Tiszteletem a társaságnak, olvasóknak és a weboldalnak!

  Egyértelműen ez egy hülyeség, illetve pontosabban szándékos félrevezetés!
  Másról nem igen hallani a Star Wars VIII.-ról, mint, hogy hogyan próbálják a rajongókat/kíváncsiskodókat lerázni.
  Ez nem kiszivárgott dolog!
  Az pl. az, hogy Luke Skywalker-t (Mark Hamill) lefotózták rohamosztagos szerelésben!
  De ez csak mondvacsinált baromság!

  Snoke-ra és Kylo Ren-re inkább fognak fókuszálni szerintem, valamint Luke Skywalker-re is, hiszen a történet szempontjából 30 éve semmit nem tudni szinte róla!
  De gondolom Luke most az előző résszel ellentétben, sokat fog majd beszélni, többek közt erről is!
  Illetve gondolom, hogy Coruscant is megjelenik, hiszen ott nem is “jártunk” a Sith-ek Bosszúja óta!
  Valami új kiderülhet még éppen Palpatine-ról is!
  Biztosan lesznek még nyakatekert fordulatok is meg ilyesmi, de ami a korábban felröppent J.J.Abrams elszólásán alapuló homoszexuális elemet illeti, szerintem Hux tábornokból előbb kinézhető a dolog (pl., hogy megszállottsággal és hatalommal igyekszik rejteni a dolgot), de még Kylo Ren-ből is aki konkrét pszichopata!

  Rey-ről meg annyit, hogy már pedig kitartok amellett, hogy ő Luke Skywalker lánya és nagyon remélem, hogy így lesz, mert egy, végre lenne egy apa-lánya hős páros ami nagyon menő lenne, kettő ez a reinkarnaciós téma ide nem illik, magyarul baromság és már egy lejátszott lemez a Star Wars-ban a szűznemzés, nem kell már ide!

  “Röviden” ennyi.

  Akiket esetleg megsértettem elnézést érte, akiknek más feltevésük van nem szólok ellene, hiszen ez csak az én véleményem és végsősoron úgyis eldől minden a jövő év decemberében megjelenő filmben (amit ugyebár nem mi rendezünk vagy írunk).

  Az Erő legyen veletek!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ