Két folytatás is készül a Mad Max – A harag útjához. Az elátkozott 2001-es Mad Max 4 alapján

1
203

mad-max-5-6Már a bemutatót követő héten kiderült, hogy a mind kritikai, mind anyagi téren bombasztikus sikert elért Mad Max – A harag útja folytatást fog kapni. George Miller rendező a napokban elárulta, hogy két film is készülőben van, már csak azt kellene eldönteniük a stúdióval, melyik kerüljön a mozikba előbb. Az Imdb már fel is bukkant egy cím: Mad Max: The Wasteland, – a rendező ugyan ezt nem erősítette meg, de a Top Gear-nek adott interjújában azért beavatott minket pár részletbe:

“Minden különösebb erőlködés nélkül egyből két forgatókönyvvel álltunk elő. Jelen pillanatban is arról tárgyalunk a stúdióval, hogy a két sztoriból melyik legyen a soron következő. Egyelőre én sem tudom.”

Az említett forgatókönyvek egyébként nem új keletűek, hanem 2001. óta léteznek, így valószínűleg csupán csiszolni kellett rajtuk. Az ifjaknak eláruljuk, hogy egy olyan Mad Max 4-ről beszélünk, aminek még Mel Gibson lett volna a főszereplője, ám forgatást csapás csapás után érte, így végül sosem kerül a mozikba.

“2001-ben éppen Mel Gibsonnal forgattuk volna a filmet, amikor a 9/11 megtörtént, és az USA dollár rettenetesen beszakadt az Ausztrál dollárral szemben. Egy éjszaka alatt elvesztettük a büdzsénk közel harmadát. Ráadásul zuhogni kezdett az eső az Ausztrál sivatagban, ott, ahol 15 éve nem esett. Áttettük a forgatás helyszínét Namíbiába.”

Ott pedig biztonsági problémák miatt újra félbe kellett szakítani a projektet, ami ezt követően végérvényesen a polcokra került.
Miller adott egy kis betekintést arról is, mire számíthatunk a folytatásokban.

“Jó mélyre ástunk a háttérsztoriban. Nem csupán a karakterek, de minden egyes járgány tekintetében. Hogy mitől váltak a kormányok vallási ereklyévé, és ilyenek.”

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..