Készül a Ben-Hur remake-je is

11
316

Ben-Hur Charlton HestonA maga idejében egyedülállóan monumentális és sikeres alkotás volt a Charlton Heston főszereplésével készült 1959-es Ben Hur (11 Oscar nyert, amit rajta kívül csupán a Titanic-nak és a Gyűrűk Ura – A király visszatér-nek sikerült a teljes filmtörténelemben), így nem azon csodálkozunk, hogy az MGM bejelentette, hogy remake-et szándékozik csinálni a filmből, hanem inkább azon, hogy csak most.
Sajnálatos módon az eredeti film jogait 1980-ban eladták Ted Turner-nek, így az új film Lew Wallace 1880-as Ben-Hur: A Tale of the Christ regényén fog alapulni, ami egyébként teljes egészében szabadon felhasználható. A regény a maga idejében az egyik legnagyobb példányszámban értékesített mű volt.
A remake forgatókönyvét Keith Clarke (The Way Back) írja.


11 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Biztos, hogy 11 Oscar-ja nem lesz, sőt szerintem anyagilag is buktára lesz ítélve (a trendeket elnézve), hacsak nem csinálnak belőle egy csilli-villi 48 fps-es 3D-s látványfilmet.

  2. Esküszöm hányingerem van már az MGM-től: amióta elkezdtek kimászni a csőd gödréből, azóta egymás után jelentik be, hogy minden néhai (avagy külföldi) sikerfilmet feldolgoztatnak, lásd: The Girl with the Dragon Tattoo; RoboCop; Carrie; Poltergeist; továbbá közvetetten az új Red Dawn-ban is benne voltak és akkor most már még itt van a Ben-Hur is. Undorító.

  3. Ráncfelvarrás orrba, szájba. De mint tudjuk a plasztikázás sem hoz mindig szemet gyönyörködtető eredményt. Nagyon komoly színészi gárda kell és nem szabad mindent feláldozniuk a látvány oltárán. Talán akkor működhet. Mindenesetre várom a filmről a további fejleményeket.

  4. hát..kiskölyökként a ben-hur a moziban,nekem, az a filmek filmje volt.azóta is mindig megnézem.imádom a klasszikus halivud szandálos filmjeit.amugy az utolsó pillanatig kirk douglas volt ben-hur aztán inkább a spartacust választotta.itt a legfontosabb hogy sikerül-e olyan kiállású szinészeket találni mint heston és stephen boyd.(ezek még koksz nélkül voltak keményebb csávók)aligha.illetve olyan rendezőt mint mondjuk scott a gladiátor idejében.aligha.engem érdekel,mert nincs abban semmi ha az ujak is megakarják mutatni hogy ők is megtudják mászni a hegyet,de ez nagyon nehéz feladat lesz.legalább talán ujra készülnek klasszikus történelmi kalandfilmek.hogy most kik lehetnének a főszereplők.chris hemswörth jó kiállásu de ehhez a szerephez kevés.gosling mint szinész birná de ő meg nem egy hérosz alkat.na kb.egy ilyen cavill szerű műmájeral fogják eljátszatni,szép hasizmokkal.messala még nehezebb dió mert stephen boyd még ráadásul állatjó szinész is volt.ez reménytelen.

  5. Hát ez elég nagy hülyeség. Azon túl persze, hogy a Ben-Hur érinthetetlen kultfilmnek számít, szerintem mostanság nincs igazán nagy kereslet a történelmi akciófilmekre. Úgy 10 évvel ezelőtt, mikor bejött a Gladiátor, újból fel lett kapva a téma (Trója, Nagy Sándor), de manapság ezek abszolút bukásra vannak ítélve, leszámítva persze ha átgyúrják fantasyre, mert arra még van kereslet.

  6. Meg csinálhatják Ben-Hur remak-jét,de soha nem lesz méltó az eredetihez,sőt meg merem kockáztatni,hogy sikere se lesz!!! Az eredeti a legjobb és az is marad és szerintem ezzel minden ember így van!!!!:)

  7. Jézusom:((((((((( De a amugy az a Klasszikus Ben Hur is egy remake de ezt sokan elfelejtik..mert még a némafilmkorszakban készült egy verzió…De attól még a C.Heston féle az Alap…MINEK a REMAKE????áááá..sicc:(

  8. Most komolyan, kell ez? Nem is ertem, hogy ez eddig senkinek nem jutott eszembe csak most. Szanalmas, sajos a remake eveit eljuk, mert incsen mas amihez lehetne nyulni, tisztelet a kiveteles filmeknek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..