A Gyilkosság az Orient expresszen sikeres bemutatója után a 20th Century Fox már neki is látott a soron következő Agatha Christie adapáció kidolgozásának, ami nem más lesz, mint az 1937-es Halál a Níluson, amelyből 1978-ban egyszer már készült film.
A stúdió az Orient expressz íróját, Michael Green-t bízta meg a forgatókönyv elkészítésével, és bár konkrét szerződést még nem írt alá, Kenneth Branagh visszatérése is borítékolható, mind rendezői mivoltában, mind pedig a főszereplő Poirot szerepében.

A Halál a Níluson főszereplője fiatal amerikai milliomos örökösnő, Linnet Ridgeway, aki egy nílusi hajókiránduláson vesz részt, amikor titokzatos körülmények között meggyilkolják. A hajón tartózkodik Hercules Poirot is, aki elkezdi felgöngyölíteni a bűntény, ám a gyanúsítottak köre ezúttal nagyon nagy….

A Gyilkosság az Orient expresszen, ha nem is lett óriási kasszasiker, szépen teljesít a mozikban, világszinten immár 148 milliónál tart az 55 milliós büdzsével szemben. A filmet a kritikusok és a nézők is fogadták.NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..