18 év telt el azóta, hogy a Wachowski tesók rendezésében és Keanu Reeves főszereplésével készült Mátrix rabul ejtette az összes sci-fi rajongó szívét, és bár a folytatások már jóval megosztóbbra sikerültek, sokan valószínűleg a mai napig titkon reménykednek benne, hogy egy napon el fog készülni a Mátrix 4. is.
A héten mozikba kerülő John Wick: 2. felvonás-ban Keanu Reeves a Mátrix-ban mentoraként szerepelt Laurence Fishburne-nel fog megküzdeni, ráadásul a filmet az a Chad Stahelski rendezi, aki az említett filmben Reeves dublőre/kaszkadőre volt. Az “újraegyesülés” okán pár újságíró úgy gondolta, érdemes lehet rákérdezni, vajon Keanu Reeves visszatérne-e Neo szerepébe, ha tovább folytatnák a sorozatot. A válasz gyakorlatilag igen.

“Wachowski-ékat mindenképpen be kellene vonni. Nekik kellene megírni és rendezni. Aztán megnézném, hogy milyen a sztori, de igen… nem tudom, lehet hogy furcsán hangzik, de igazából miért is ne? Az emberek meghalnak, de a történetek nem. És a történetekben szereplő emberek sem.”

Mielőtt bárki megörülne/felhördülne a hír hallatán, természetesen szó sem esik róla, hogy tervben lenne az újabb Mátrix film, Keanu Reeves nyilatkozata nyomán azonban könnyen lehet, hogy elkezdődik róla a beszélgetés. Joel Silver producer tavaly azt nyilatkozta, hogy azért nem folyik róla párbeszéd, mert a sztorit “abszolút mértékben trilógiának” tervezték, ám hozzátette ő is, hogy örülne neki, ha idővel újabb film készülne belőle.
És bár trilógia végén Neo hősi halált hal, a zárójelenetben láthatjuk azt is, ahogy a Mátrix újraindul…

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. “a zárójelenetben láthatjuk azt is, ahogy a Mátrix újraindul…”
    Anno minden részt moziba néztem, nagy korszakalkotó film volt ez tény mai napig egyik abszolút kedvencem. De azért mikor láttam ezt a zárójelenetet nekem totál hazavágták vele az egészet,olyan minek történjen bármi is,úgyis előröl kezdjük az egészet akár 100x is érzés fogott el. Nah mindegy, remélem nem nyúlnak hozzá ehhez is,hogy még tovább rombolják az amúgy remek filmet esetleg egy remake vagy valami borzalmas folytatásnak kiadott agymosással.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..