Keanu Reeves a John Wick 2-ről

1
460

John_Wick_poszter1A tavalyi év egyik legnagyobb meglepetése a John Wick volt, ami szinte a semmiből előbukkanva instant akció-klasszikussá nőtte ki magát – a Lionsgate természetesen rögtön elkezdett foglalkozni a folytatással is. Keanu Reeves Knock Knock című új thrillerének bemutatójára készül, de ejtett néhány szót a John Wick 2-ről is.

“Szerintem nagyon jó alapokból építkezünk. Az alapfelállás szerint van John Wick és van John. John a srác, akinek a felesége meghalt, de ez csak 5 év az életéből. És ott van John Wick, a misztikus bérgyilkos. Amikor John Wick múltja előtör és befurakszik John életébe, John Wick-nek tulajdonképpen nem másért, mint John-ért kell harca szállnia. Mit lehet ezen elmesélni? Miért kell ezt a kört újra lefutni? És hogyan csináljuk meg ezt egy újabb kutya nélkül? Azt hiszem, nagyon jó dolgot találtunk ki rá.”

Reeves hozzátette, hogy nem csupán a sztori lesz új, az akciójelenek is fejlődni fognak. A színész elárulta, hogy már el is kezdte az edzést, többféle stílust és új technikákat is elsajátított a folytatáshoz. Azért érdemesnek tartotta megjegyezni azt is, hogy John Wick-nek azért nem lesznek “szuperképességei”, és a harcjelenetek természetesek maradnak.

“… Egy új szinte lépünk ebben a gun-Fu-ban, ami eredetileg Jujitsu és Judo és többfajta fegyveres képzés kombinációja. Nyitottunk egyet, új dolgokat és stílusokat tanultam meg, megpróbáltam továbbfejleszteni a Judo és Jujitsu techinkákat, és mindezt behozni a filmbe. És van pár más dolog is, ami kicsit más lesz… De minden csak természetesen. John Wick nem fog hirtelen szuperhőssé válni, megmarad annak, aki megismertetek.”

Keanu Reeves-től nem állnak ugyan messze a franchise-ok – elég csak a Matrix trilógiára gondolni – azonban amikor megkérdezték tőle, vajon a John Wick-el is hosszútávra szólnak-e tervek, nem volt túl magabiztos a jövőt illetően.

“Részemről nagyon érdekel, mi fog történni a sráccal és ezzel a világgal. Nyilvánvaló módon az első rész elég jól teljesített ahhoz, hogy a befektetők egy újat akarjanak csinálni. Ez remek dolog, és örülünk is neki, hogy lehetőséget kaptunk rá, hogy tovább meséljük a sztorit. De ehhez el kellett magyaráznunk, hogy miért? Szerencsére olyan magyarázatot találtunk, ami elég jónak bizonyult. Egy franchise-ra vetítve az egészet, hát nem is tudom. Amíg lehet csinálni, csinálod, de nem tudod mikor lesz vége.”

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ