Kathleen Kennedy lesz George Lucas utódja

19
202

Kathleen KennedyIdén januárban jelentette be George Lucas, hogy visszavonul a filmes szakmától, ami egyben azt is jelenti, hogy 1971-ben alapított LucasFilm vezetését is másra fogja bízni. Lucas tegnap meg is nevezte utódját Kathleen Kennedy, az 58 éves producer hölgy személyében, aki hosszú ideje dolgozik mind Lucas, mind Steven Spielberg mellett, méghozzá nem kisebb alkotásokban mint az E.T – a földönkívüli, a Vissza jövőbe sorozat, a Schindler listája, az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága vagy legutóbb épp a Hadak útján.
Lucas az alábbi szavakkal vezette be őt a nagyközönségnek: “Az egész életemet arra áldoztam, hogy felépítsem a Lucasfilm-et, és most, hogy a figyelmem más dolgok irányába fordul, biztos akarok lenni benne, hogy olyan kezekbe kerül, melyek tovább tudják vinni a látomásomat a jövőbe. Fontos volt, hogy az utódom ne csupán hatalmas kreatív szenvedéllyel és bizonyított vezetői tapasztalatokkal rendelkezzen, de olyasvalaki legyen, aki imádja a filmeket. Kathy már negyedik évtizede tagja a családunknak, így messze nem olyan az érzés, mintha egy messzi-messzi galaxisból érkezne valaki. Minden szükséges támogatást meg fog kapni tőlem a Lucasfilm élén.”
Kathleen Kennedy a Lucasfilm, az Industrial Light and Magic speciális effekteket gyártó céget, a Skywalker Sound-ot, LucasArts videójátékokért felelős részlegét és a Klónok harca animációs sorozat gyártásért felelős egységet egyaránt vezetni fogja, és a tervek szerint azt első évben Lucas is mellette lesz mint igazgató-helyettes.


19 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Biztos jó kezekbe kerül, hisz tényleg sok évtizede, hogy együtt dolgozik Kathleen Kennedy, George Lucas-szal és Steven Spielberge-el. De így hirtelenjében első gondolatom az volt, hogy miért nem a gyerekeire hagyja?

 2. Sok szerencsét a csajnak, bár engem ez a hír csak egy kicsit mozgat meg, én inkáb Star Trek fan vagyok.
  Viszont kiváncsi vagyok hogy Lucas bácsi halála után megfilmesitené e a hölgy a star wars 7,8,9-es könyveket, azaz lenne új ST trilógia?

 3. Durden : Ez igaz. Csak kicsit furcsálltam hogy nem egy szószórós értelemben vett családtag veszi át az irányítást a cégnél.
  ozymandias : Hát..nem tudni, de már most késő lenne az új és egyben a 3. trilógiának hisz 1983 és 1999 közt kellett volna elkészíteni. Nem tudom mennyire lenne jó most vagy később megcsinálni. Nehéz lenne újabb új színészekkel elképzelni a folytatást, az eredeti Harrison Ford, Carrie Frisher, Mark Hamill, vajon mennyire lennének hitelesek régi szerepükben. De úgy is a család dönti el majd, ha csak nem határoz úgy Lucas hogy mégis meg kéne csinálni a beígért 3. trilógiát.
  Amúgy meg remlem az 5. Indy filmnél vállal akkora szerepet mint az első 4 résznél. Pontos dátum nincs még, de tervben van véve az Indy 5 és valószínűleg a közel jövőben.
  Ja és ozymandias, látszik hogy inkább Star Trek fan vagy mert a végén SW rövidítés helyet ST rövidítést alkalmaztál 🙂 Nem baj, én is Star Trek fan s vagyok. 😀

 4. Hááát, nem akarok rosszindulatú lenni, de akkor ő sem lesz túl sokáig vezető szerepben, ha már az 58. évét tapossa…
  Egyébként énis inkább ST fan vagyok, de az SW-t is megnézem.

 5. Lucas nem adott ki könyvet a Jedi visszatér után, így olyan hogy 7-8-9. rész nincs. Más szerzők írtak Star Wars könyveket (Lucas engedélyével), de ezek nem a klasszikus folytatások. Amúgy én örülök, hogy visszavonult, mert a legutóbbi filmjei Red Tails, Star Wars I-II eléggé gyengécskék voltak.

  U.i: Ha valamelyik EU-s (Expanded Universe) könyvet akarnák megcsinálni folytatásnak, akkor remélem Timothy Zahn: Thrawn trilógiája lesz a kiválasztott.

 6. Thebrun : “U.i: Ha valamelyik EU-s (Expanded Universe) könyvet akarnák megcsinálni folytatásnak, akkor remélem Timothy Zahn: Thrawn trilógiája lesz a kiválasztott.” Erre gondoltunk mi is, mivel a trilógia mind 3 kötetén szerepel, hogy VII., VIII., IX. Episode. Remélem ha sor kerül a folytatásra akkor ezt a történetet készítik el.
  Ami pedig Lucast illeti, Indiana Jonesnál még a történet összerakása megírása, ami marad neki, így is, hogy visszavonul.

 7. @Tibo: Én egyik könyvön sem láttam ráírva, hogy folytatása lenne az original trilógiának, bár magyarul csak az új kiadása van meg. Abban viszont biztos vagyok, hogy az angol nyelvűn ilyen jelzés nem volt a könyveken.

  Egy jó rendező alatt ütős lehetne a Thrawn-trilógia, főleg ha Lucas visszafogná magát és nem nyúlna bele túl sokszor a munkálatokba. Viszont komoly probléma lenne Carrie Fisher, Mark Hamill, Ford, meg Williams helyettesítése, amit talán hasonmásokkal + CGI-vel lehetne orvosolni. Mindenesetre ez csak jojózás a gondolatokkal, amíg be nem jelentenek tényleg egy folytatást. 🙂

 8. Thebrun : Az én magyar nyelvű kiadásom hátoldalán van a tartalom leírás felet illetve nem cak a tartalom hanem a kötet címe felet hogy VII. Epizód, VIII. Epizód és IX. Epizód, szépen sorjában mind a három kötet hátoldalán a főcím Csillagok Háborúja alatt. 1991; 1992 és 1993-as kiadások a Valhalla Páholy kiadásában.
  Igen egyet értek egy jó ütős történet lenne jó rendező alatt, és igen Carrie Fisher, Mark Hamill, Ford, meg Williams helyettesítése komoly gond.

 9. @Tibo: Érdekes, mondjuk mint mondtam nekem magyar nyelven csak az új kiadás van meg (2005/06) és azokon már nincs ilyesmi feltüntetve. Van egy sanda gyanúm, hogy a Valhalla Páholynál vehették úgy annó, hogy ezek könyvek a hivatalos folytatások, mert se Lucas-tól, se Zahn-tól nem olvastam olyan nyilatkozatot amelyben ezt kijelentették volna. Meg mint mondtam az angol nyelvű 1991-92-93-as könyveken nincs rajta az, hogy VII-VIII-IX.

 10. Thebrun : Lehetséges, de nekem még a régi nem is tudom hányadik kiadása van meg, és ott a VII; VIII, és IX. résznek nevezték elő anno. És azokon rajta is van hogy VII., VIII. és IX. Epizód. Szerintem azért is A Thrawn trilógiát tartják: A Birodalom örökösei VII. Episode, A Sötét erők ébredése VIII. Episode, és Az utolsó parancs IX. Episode, folytatásnak, mert történetileg igaz 6 évvel a Jedi visszatér után játszódik, de mégis a története olyan, ami méltó a folytatásának.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..