2006-ban elsöprő sikert aratott a Disney High School Musical (Szerelmes hangjegyek) filmje: a rengeteg begyűjtött díj – köztük két Emmy – és nézettségi rekord mellett ez a film tette pályára Zac Efron-t és Vanessa Hudgens-t is, előbbi azóta is folyamatosan szerepel a mozivásznakon.
A 2007-as folytatás szintén az első helyen végzett a kábelcsatornás nézettségi listán, a film soundtrack CD-je háromszoros platinalemez lett, és ebből a DVD-ből adtak el a legtöbbet 2007-ben.
A 2008-as High School Musical 3 már a mozikban is bemutatásra került, és a premier hétvégéjén meg is döntötte a musical, valamint a korhatár nélküli élőszereplős filmek rekordját, végül 250 millió dolláros bevételt ért el.
Itt azonban úgy tűnt, véget is ér a történet, és a legtöbb hasonló projekttel ellentétben a sikersorozat esetleges folytatásról még pletyka szinten sem lehetett hallani semmit – egészen mostanáig.
A Disney csatorna ugyanis ma bejelentette, hogy elkezdték a szereplőválogatást a High School Musical 4-hez, ami tovább folytatja a megkezdett hagyományokat, ám teljesen friss szereplőgárdával. A direktoi teendőket Kenny Ortega-tól Jeffrey Hornaday veszi át, akinek szintén van tapasztalata a műfajban, ő rendezte ugyanis a Tengerparti Tini Mozi 1-2-őt.
A film 2017-ben érkezik a mozikba.

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ