Jason Clarke lehet John Connor a Terminator: Genesis-ben

23
174

Jason Clarke Jason Clarke tárgyalásba kezdett a Paramount Pictures és az Annapurna Pictures képviselőivel a Terminator: Genesis-ban szerepléséről, ha minden sikerül, ő játszhatja el John Connor szerepét az újrainduló Franchise-ban. A hír egyenesen Emilia Clarke-tól jött, akit Brie Larson-nal van versenyben Sarah Connor karakteréért.
A hír érdekes kérdést vet fel, és tovább erősíti a stúdió azon állítását, miszerint az eredeti történetet jócskán átírva egy teljesen új köntösbe öltöztetett Terminator sorozatot indít útjára. De hogyan kerül a 44 éves színész egy 24, illetve egy 26 éves anya mellé? Ezúttal Kyle Reese helyett John utazik vissza az időben, hogy megmentse Sarah-t? Vagy valami csavar folytán Sarah ugrik át a jövőbe és száll be John mellett a harcba?
Reméljük, hamarosan megtudjuk…


23 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Már látom lelki szemeimben, hogy a film elején ez a fószer eljuttatja Schwarzit az időgéphez, hogy a múltban megmenthesse Sarah szüleit. Ismételten megkérdem: minek ez??? Folytatni kéne, nem újraindítani!

 2. Black – A pénz miatt. Annyira nincs már eredeti ötlet Hollywoodban, hogy mindent inkább újraforgatnak, mert a sok zöldhasú azért kéne, de, hogy ennek is mi lesz a vége, hát passz…

 3. Az Eredetit nem fogja felül múlni, az biztos. Az időutazás elmegy az nem probléma, hisz van pár jó középkori regény folytatás is, meg a jövő szálat kéne tovább vinni inkább.

 4. Rena : Állandóan ez a sztereotipia. Bennetek sincs ötlet, hogy mindig ezt irjátok. Ki kellene már találni valami új szöveget. Idén is láttam egy csomó filmet, ami új ötlet alapján készült. Csak hogy nehányat emlitsek: Gravity, Gangster Squad, Looper, Oblivion, Now You See Me, Django, Cloud Atlas, Argo, Elysium, The Call, Pacific Rim, Jack Reacher stb.

 5. Az új ötletekkel amúgy nekem semmi bajom, sőt, örülök, hogy még létezik ez a jelenség. Zsocso, a Tűzgyűrűt semmiképp nem lehetne nevezni húdeeredetinek, mert összekeverték benne a Godzilla-t és a Transformers-t, utóbbi hangulatát pedig egyneset rásütötték a filmre. S ha már eredetiség, tényleg jöhetne egy olyan szuperhősmozi, akinek a főszereplőjéről még senki nem hallott, az ellenségeiről nem is beszélve. 😀 Bírnám nagyon!

 6. zsocso – Akkor mivel magyarázod ezt a rengeteg rebootot, ha nem az ötlettelenséggel? Pl. a Csodálatos Pókemberre is baromi nagy szükség volt, vagy most a Terminátor újrakezdésére stb. Ja, készülnek új témájú filmek is, de azok nem adnak munkát minden rendezőnek, producernek és forgatókönyvírónak. Valamiből pedig fent kell tartani az “álomgyárat”, ahhoz meg nem elég egy tucat új film, főleg, ha abból 2-3 bukás.

 7. Black : A Pacific Rim-re mondjuk inkább azt, hogy zsánerfilm. De nem folytatás volt, új világot teremtett. Szóval hivhatjuk új ötletnek. És elég jól szerepelt a kasszáknál is.

  Rena: Az új Pókembert könnyü megmagyarázni. A Raimi sorozat egyszerüen el lett baxva. Rossz volt a casting és a 3. résszel lehúzták a sorozatot a WC-n. Én örültem, hogy újra kezdték. És tetszett is. Végre talán kaphatunk rendes Green Goblint, Venom-ot stb. De mindig hangsúlyozom, hogy ne keverjük a rebootot és a remake-et. Ami a rebootot illeti gondolom egy filmnél, amikor döntenek a folytatásról mindig mérlegelnek. Szerintem a Terminator-nál nem tudták tovább vinni a Salvation történetét. Akkor más stáb dolgozott rajta, másnál voltak a jogok stb. Csomó oka lehet, amit mi nemtudunk. De mondok konkrét példákat is.
  Star Trek: Azt a történetet nemtudták hova folytatni és kikkel. De ha pénzt akartak csinálni a jogokból, akkor muszáj volt rebootolni. És milyen jól tették.
  X-MEN: A Last Stand után elég felkapott volt Jackman, Berry és a többi szinész is. Problámás és drága lett volna velük folytatni. Igy született meg a First Class.Ami szintén kurva jó lett.
  BATMAN: Joel Schumacher után csak a reboot jöhetett szóba. A régi filmek kinyiták a karakter. Ugyanez igaz Superman-re is.
  Itt jogokról és franchise-okról beszélünk. A Terminátor-ral kapcsolatos dolgok talán több pénzt hoznak, mint maga a film. Igy vagy ugy de folytatniuk kell. Én azt mondom, hogy aki szereti a Terminator univerzumot, az örüljön, hogy új filmek érkeznek.

 8. Az, hogy az új Pókember kinek, mennyire jön be, legyen ízlés dolga, engem mindenesetre nem nyűgözött le. Azt aláírom, hogy az első széria 3. része tényleg pocsék lett, de e miatt rögtön az egészet újracsinálni, számomra úgy tűnik, hogy csak egy jó lehetőség arra, hogy újabb bőrt húzzanak le a franchise-ról, a mellett, hogy ez kényelmesebb megoldás, mint előállni valami eredeti filmötlettel.
  A Terminátor Salvation story-ját szerintem remekül tovább lehetne írni, főleg, ha az időutazással akarnak játszani a készítők, de ez megint az én véleményem.
  “Star Trek: Azt a történetet nemtudták hova folytatni és kikkel.” – Oké, ez érthető, egyébként ezzel nincs is bajom. A First Class-szal, mint előzményfilmmel szemben sincsenek kifogásaim, de, hogy ez is egy reboot kezdete legyen, ahogy én látom, megint csak pénzlehúzás és, mint a Pókember esetében, a könnyebb módja annak, hogy egy stúdió úgy készítsen el 3-4 filmet, hogy ne kelljen különösebben agyalni azon, hogy kikről szóljon és mi legyen az alaptéma.
  Egyébként, jó, hogy felhoztad a Batmant, mert, bár a Sötét Lovag trilógia is reboot, azért lássuk be igencsak másabb, mint az elődjei. Nolan igyekezett eredetiséget és egyediséget csempészni a filmjeibe, még akkor is, ha már ismert karakterekkel dolgozott. Legyünk őszinték a korábbi Batman filmek ma már nem igazán állják meg a helyüket, főleg a Batman és Robin, ami egy kész vicc. A Keaton-féle változatok az egyetlenek, amikre az ember jó érzéssel tud visszagondolni.
  Viszont, ha megnézzük a mostani rebootokat, lásd pl. Dredd, vagy A csodálatos Pókember, olyan nagy eltérések, leszámítva a színészeket és a látványt, az elődökhöz képest nincsenek. Annyival újabb élményt nem nyújtanak, mint anno, amikor még a legelső film elkészült. Kis túlzással, de ugyanazt kapta, aki elment rá.
  Szóval, én úgy látom, hogy azért készül ennyi reboot, mert egyszerűbb valamit újraforgatni, mint új, korábban nem látott ötletekkel előállni. Visszagondolva a korábbi hozzászólásomra, javítanom is kell magam; nem ötlethiány van Hollywoodban, hanem lustaság. Tisztelet a kivételnek, persze.

 9. BBQ!A Django elszabadul még véletlenül sem feldolgozás.Csak a főszereplő vezetéknevét hagyta meg Tarantino az eredeti film előtti tisztelgésül,ahogyan a cameozásra is felkérte Franco Nero-t.A történetnek az égvilágon semmi köze az eredetihez!

 10. Az a baj, ha van is jó alapötlet,a megvalósításban rendre elhasalnak a filmek, amit meg minden filmre rá lehet sütni, az a masszív CG animáció, kevés ötlet, nincsenek csavarok, eredeti karakterek, jól megírt szövegek, nem használják ki az alkotók az filmben rejlő lehetőségeket. Az Eredet óta nem láttam igazán egyedi filmet. Kevés az olyan film, amire azt mondom, hogy egynél többször megnézem, talán a Gravitáció és a Croodék az ami idén nagyon bejött. A jégvarázst is nagyon ajánlják az ismerősök ill. tegnap este néztem meg a Hobbit 2-t, amit annyival tudnék jellemezni, hogy tömény kaland. Nagoyn jól sikerült, na de elég az OFF-ból, amjd a topicjában. 😉

 11. Ha egyedi sztorit szeretnétek megismerni, nyúljatok le egy-egy darabot A Genesis fia c. könyvemből a boltokban. Még nem jelent meg, de remélem, legkésőbb jövő nyárra már kockázatot vállal rá az egyik kiadó. 😛

 12. Rena: “Egyébként, jó, hogy felhoztad a Batmant, mert, bár a Sötét Lovag trilógia is reboot, azért lássuk be igencsak másabb, mint az elődjei. Nolan igyekezett eredetiséget és egyediséget csempészni a filmjeibe, még akkor is, ha már ismert karakterekkel dolgozott. ”

  Egyetértek ezzel, de még előre nem tudhatjuk, hogy mennyi eredetiség lesz az új Terminator filmekben. Lehet lepipálják majd a 3. és 4. részt. De akkor már megérte nem? Én úgy vagyok vele, hogy inkább legyen új Terminator, mint hogy álljon évekig a sorozat. Végülis nekem azzal rosszat nem csinálnak. Nekem bejött a régi Dredd és az új is. Ugyanigy vagyok a Total Recall-al is. A régi, nagy klasszikus, de az új is egy pörgős sci-fi volt. Nem a 20-30 évvel ezelőttihez kell hasonlitani, hanem a mostani felhozatalhoz.

  Durden : Az Eredet 2010-es film. Azért azóta sok jó film volt a moziban. Most csak ismétlem magam, de a Looper, Warrior, Source Code, Limitless, stb. nem voltak egyedi töténetek?

 13. Rena: Még annyit hozzátennék, hogy sokszor nevetséges, ahogy az emberek kritizálnak filmeket. Vagy ellenzik, hogy létre jöjjön. Közben meg arra sem képesek, hogy elmenjenek moziba, vagy pénzt adjanak a DVD-ért. Letöltik mondjuk a Prometheust, aztán habzó szájjal szidják Ridley Scott-ot meg a filmet. Hát nem mindegy nekik? Megnézi, ha nem tetszik letörli a HD-ről és kész. De nincs joga felháborodni. Ha elmész a moziba, és nem azt kapod, amit vártál, mert félrevezettek a trailerrel, na az más. Persze ezt nem rád értem konkrétan.

 14. zsocso: eredetiek, de a megvalósítás sajnos nem jött össze, a bennük rejlő potenciált nem tudták kiaknázni. Számomra nem olyan filmek amiket többször meg tudnék nézni. Ennyi. Lehet, hogy bennem van a hiba, de mostanság alig van olyan film amire azt mondom, hogy bezony ezt még párszor meg fogom nézni…a Fékezhetetlen is jó az újabb filmek közül Acélember, Prometheus(ezt már vagy 100x megnéztem), az áltad említett filmek közül a Total Recall-t is egyszer, Looper nekem szenvedés volt(pedig a story hatalmas, lehetett volna időugrás a jövőbe, vissza a múltba, vagy ha már túl drámaira vettéka figurát akkor nyírták volna ki a gyereket, ez a befejezés nekem nem jött be, én legalább is nem azt tettem volna amit a főszereplő, túl kiszámítható volt.)

 15. zsocso : Én amikor azt írtam hogy az Eredetit biztos nem múlja felül, akkor én nem a 3 és 4 részre gondoltam, hanem az 1 részre, sőt 2. részt sem fogja felül múlni az új Teminátor filmek.

 16. Durden: Ha készíteni akarnak egyszer, megpályázom a rendezői posztot. 😀

  Egyébként az nektek se, és Hollywood-nak se jutott még eszébe, hogy egy témából készítsen kettőt? Mi lenne, ha egyszerre csinálnának egy Salvation folytatást, és mellé a Genesis-t? Nem azt mondom, hogy minden alkotásra, de legalább párra, hogy legalább lássák, melyikből jön vissza több pénz.

 17. Szerintem az nem érné meg a stúdiónak, mert pl fejenként ráköltene 150 millát, de nem biztos, hogy visszajönne.(én azért támogatnám az ötletet, könyvekben is van több folytatás)Anno az Alien 3-ról nyilatkozta James Cameron, hogy ő megcsinálná a saját verzióját, mert nem tetszett neki amit Fincher művelt.(pedig ku**a jó lett a három is.)

 18. “Lehet lepipálják majd a 3. és 4. részt. De akkor már megérte nem?”

  Nem mondom, hogy rosszak lesznek az új Terminátor filmek (én a Robotzsarunak is szurkolok), csak nem látom ennek a nagy reboot mániának a végét. Először talán le kéne zárni egy szériát, mielőtt még újrakezdenék. Persze, ahogy írtad, ez nem minden esetben megoldható, de ahol lehet, inkább az eredeti story befejezésére kéne törekedni.

  “Letöltik mondjuk a Prometheust, aztán habzó szájjal szidják Ridley Scott-ot meg a filmet.”

  Oké, de csak azért, mert valaki nem vett a filmre jegyet, még nem tilthatod meg, hogy leírja a véleményét. Mivel jobb az, hogy kifizeted a jegy árát, aztán, ha nem tetszett a film csalódsz és még a pénzed is oda lett. Ridley Scott ettől még nem fog rosszabbul aludni, ezt elhiheted. 🙂

 19. kerge35 hát igaz, az eredetiben a rendező sem robbantotta fel magát a vásznon egy dinamit rúddal 😀

  Talán ebben ez újra forgatósdiban tényleg az a legzavaróbb, hogy teljesen elveszíti már az ember a fonalat, hogy akkor most ki kivel mikor és hogyan 😀 Sajnos a pénz diktál és most az új generáció torkán tolják le felhígítva azt, amin mi anno nagyon jól szórakoztunk. Fellazítják a sztorit, hogy az IQ 20 emberkéknek se legyen gond, rádobnak egy halom új effektet és látványorgiát rendeznek (bevallom ez azért nem zavar annyira, haladni kell a technikával) belepréselnek egy jóképű gyereket és egy kerek seggű lányt a filmbe és utána lesik, hogy visszaöklendezte e a nép vagy megkajálta; ha siker volt, akkor jöhet a repeta. Szóval változtatni kell az étkezési szokásainkon és nem szabad minden szart lenyelni 😀

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..