Bár a Suicide Squad – Öngyilkos osztag jól teljesít a jegypénztáraknál, a kritikusok a sárba tiporták a filmet, különösen kiemelten bírálva a Jared Leto által megformált Joker karakterét, ami a várakozásokkal ellentétben igen kevés időt kapott a végleges vágásban, és azt is jobbára teljesen értelmetlen és értékelhetetlen dolgokkal tölti el. A léc eleve magasan volt, hiszen a karakter korábbi megformálói, Jack Nicolson és Heath Ledger fantasztikusat alakították Joker szerepében, ám a legtöbb kritika egyetért abban, hogy nem Jared Leto tehet róla, hogy nem sikerült megugrani a szintet, sokkal inkább a rém gyenge forgatókönyv és rendezői/produceri munka hiányosságai miatt csalódtak óriásit a rajongók.
Leto színészkarrierje mellett a 30 Seconds to Mars zenekar frontembere is, és a hétvégén egy rajongói találkozón beszélt a film forgatása alatt szerzett – meglehetősen rossz – tapasztalatairól. Szó szerinti idézetünk a színésztől ezúttal nincs, azonban egy, a találkozón részt vett rajongó összefoglalta az elhangzottakat:

“Nagyon őszintén beszélt a filmről a hétvégén: a csalódottságról, amit a végleges vágás után érzett, arról, hogy mennyire átverve érezte magát, amikor megtudta, hogy teljesen más lesz a szerepe, mint amit az elején mondtak neki. Ő sokkal művészibbnek gondolta az egészet, mint ami a végeredmény lett, és teljesen megsemmisült, amikor szembesült a (Joker) kinézete és a tettei miatt érkező gyűlöletáradattal.”

Köztudott dolog, hogy David Ayer rendező az újraforgatásokat követően több vágást is készített a filmből, és minden jel arra utal, hogy ezt Joker karaktere sínylette meg a legjobban – mással legalább is nem nagyon magyarázható az, hogy a film egyik (kezdetben) fő marketingelemének használt karakter mindössze 7 perc játékidőt kapott a végleges változatban.

Leto saját bevallása szerint rengeteget készült a szerepre, és hogy mennyire nem örül a végeredménynek, azt kiválóan érzékelteti, hogy a közelmúltban egy videóban saját szerződésének egy részletére (arról szól, hogy nem vehet részt veszélyes aktivitásokban) mutatva szól be a stúdiónak, hogy “f*ck em!”

A Warner Bros-nak nyilván vannak még további tervei Joker karakterével, ám könnyen lehet, hogy a történtek után Leto a szerződése ellenére is bemutat egyet a stúdiónak. Ami elég kellemetlen lenne a stúdiónak…

1 hozzászólás

  1. Úgy látom, hogy rendesen megy a kavarás, a bele és félrebeszélés az érintettek részéről… Leto csalódottságát mondjuk megértem, mert anno, amikor elkezdték forgatni a filmet, tényleg arról volt szó, hogy Joker lesz az egyik központi figura, erre csak mellékszerepet kapott. Szerintem egyébként nem utálják annyira Letót, mint, amennyire ezt egyes helyeken hangoztatják. Persze, sokan nem őt képzelték el az új Jokerként, de olvasva a nézői véleményeket, nekem nem az jön le, hogy tömegével utálnák, inkább maga a film az, ami csalódottságot váltott ki.

  2. A forgatókönyv tényleg tragikus volt. Az egész filmet egyébként Harley Quinn vitte a hátán. És Joker … Betegebb, mint valaha volt bármelyik, de pont ez volt a cél, és Jared hozta is a formát. Ha lesz még Joker DC filmben örülnék, ha ő kapná.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ